Про те, що у селі Бондурівка Чечельницького району на Вінниччині серед білого дня з ферми місцевого сільгосппідприємства вивели (читай — викрали) всю худобу — більш як 30 голів корів і семеро телиць —наша газета розповідала в номері за 21 серпня н. р. («Селяни взялися за налигачі»). Нагадаємо, сталося це після того, як у господарство навідалися представники банку «Аваль». Описали майно, худобу. Шляхом конфіскації мали намір повернути позичені 45 тисяч гривень.
Селяни, дізнавшись про наміри кредиторів, зірвали з ферми замки й розібрали худобу. Керівник господарства В’ячеслав Поцілуйко намагався зупинити свавілля, але зробити це не вдалося. Правоохоронці, до яких звернувся по допомогу, стверджує він, не стали втручатися в справу. Жодної з тварин так і не повернуто господарству.
— Допоможіть хоча б через газету відновити справедливість, — просив у телефонній розмові В. Поцілуйко.
Навіть після зборів, що відбулися у господарстві, нічого не змінилося. До речі, їх проведення ініціював голова райдержадміністрації. Крім нього, в Бондурівку приїхали начальник управління сільського господарства, прокурор, начальник міліції... Як не переконували самоправців повернути худобу, ті залишилися на своєму: банкірам корів не віддамо. Натомість пропонували, щоб бухгалтерія документально оформила привласнених тварин у рахунок погашення заборгованої їм платні. Зробити це складно хоча б тому, продовжує Поцілуйко, що в кожного різна сума заборгованості: в одного, наприклад, вона становить лише 180 гривень, тоді як вартість привласненої ним корови разів у десять більша.
За ситуацією у Бондурівці уважно стежать в інших селах. «Чую від людей, — каже Поцілуйко, — що сусіди чекають не дочекаються, чим закінчиться наша історія. Мабуть, хочуть її повторити в себе».
На той час, коли отримували кредит, В. Поцілуйко ще не працював у господарстві. Протягом року роботи саме йому вдалося значно зменшити суму заборгованої платні. Тим часом прокуратура району перевіряє, на що попередній керівник витратив позичені в банку кошти.
Вінницька область.