Футбол
Для переможців чемпіонату Європи серед інвалідів з наслідками ДЦП ФФУ влаштувала прийом у столичному готелі «Русь». Іменинникам і їх тренерам багато щирих і теплих слів сказали: президент ФФУ, народний депутат Григорій Суркіс, президент Національного параолімпійського комітету, народний депутат Валерій Сушкевич, легендарний атлет, дворазовий олімпійський чемпіон, президент Федерації легкої атлетики країни Валерій Борзов.
Як і водиться, чемпіони отримали квіти та цінні подарунки. А народний артист України, популярний поет Юрій Рибчинський разом з друзями заслуженим артистом України Володимиром Засухіним, новою «зіркою», юною співачкою Вікторією Васалатій та іншими влаштували для чемпіонів чудовий концерт.
Тренер переможців Сергій Овчаренко щиро подякував за таку велику увагу до його команди з боку держави, ФФУ, вболівальників. І запевнив, що на Параолімпіаді в Афінах-2004 збірна України — чемпіон світу та Європи — до своїх титулів постарається додати і звання параолімпійського чемпіона.
Чемпіонат України. 9-й тур. «Арсенал» (Київ) — «Металург» (Маріуполь). 2:0. 6 000 глядачів. Голи: Полтавець, 37, Бондаренко, 90. На 79-й хв. киянин Абхазава не реалізував пенальті.
У цьому поєдинку помилок припустилися асистенти арбітра. Тренер маріупольців Микола Павлов на післяматчевій прес-конференції сказав, що його команда забила «чистий» гол, який арбітр Валерій Онуфер спершу зарахував. Але його помічник наполягав на офсайді. Тому своє рішення рефері скасував. Тим часом забив м’яча киянин Полтавець, котрий перебував у положенні «поза грою».
Підсумки цього матчу, либонь, стануть предметом серйозної розмови в ПФЛ. А поки що делегат ФФУ Сергій Татулян (він ще й президент АФА) виставив асистентам Дулу та Ольшанецькому «п’ятірки» (дуже низькі оцінки, вважай «двійки»).
А в київському «Динамо» — чергова втрата. Минулої неділі прооперовано коліно воротареві Олександрові Шовковському. Отже, завтра в заявці динамівців на гру Ліги чемпіонів проти «Ньюкасла» значитимуться воротарі Віталій Рева і Рустам Худжамов.
Першість України. Перша ліга. 9-й тур. «Нафтовик» — «Арсенал» (Харків). 2:0. «Динамо-2» — «Сталь». 0:0. «Зірка» — «Прикарпаття». 1:0. «Миколаїв» — «Полісся». 1:1. «Шахтар-2» — «Закарпаття». 1:0. «Карпати-2» — «Сокіл». 2:2. «Вінниця» — «Система—Борекс». 1:0. «Борисфен» — «Спартак». 3:0. ЦСКА — «Красилів». 2:1.
«Сталь» — 21 очко, «Зірка» — 20, «Динамо-2», «Нафтовик» — по 19, «Вінниця», «Миколаїв» — по 15, «Борисфен», «Закарпаття» — по 14, «Шахтар-2» — 13, «Красилів», «Карпати-2» — по 12, «Полісся» — 11, «Арсенал», «Прикарпаття» — по 9, «Сокіл» — 7, ЦСКА —5. «Спартак», «Система—Борекс» — по 4.
Результати матчів з участю суперників українських клубів у євротурнірах. Англія. «Челсі» — «Ньюкасл». 3:0. «Лідс» — «Манчестер Юнайтед». 1:0. Італія. «Ювентус» — «Аталанта». 3:0. Нідерланди. «Твенте» — «Фейєноорд». 1:5. Німеччина. «Енергі» — «Вердер». 0:1. Австрія. «Аустрія» — ASKO «Пашинг». 3:0.
n Баскетбол
У Маріуполі визначився володар Кубка України. У вирішальному поєдинку місцевий «Азовмаш» узяв гору над клубом «Сумихімпром» — 88:67. Маріупольців віднедавна почав тренувати відомий у минулому баскетболіст-віртуоз, а нині знаний фахівець Андрій Підковиров.
Хокей
Чемпіонат СЄХЛ. Після двох перемог на старті турніру у Гродно єдиний представник України в лізі — київський «Сокіл» — поступився двічі в Мінську дуже сильному суперникові — місцевому «Кераміну». В обох випадках основний час завершився внічию — 2:2 і 1:1. У першому матчі в овертаймі господарі закинули переможну шайбу. А наступного дня дійшло до булітів. Наші промазали, а господарі закинули і виграли — 2:1.
У розмові з кореспондентом «Голосу України» наставник «Сокола» Олександр Сеуканд поскаржився на упереджене ставлення арбітрів до його команди. Так, у Гродно латвієць Озолс постійно вилучав киян з майданчика. Доводилося весь час грати вчотирьох і навіть утрьох. Те саме робив з нашими в Мінську і рефері з Москви.
Наступні матчі в чемпіонаті «Сокіл» проведе 26—27 вересня в російському місті Ступіно, де його суперником буде клуб «Капітан».
Легка атлетика
На завершальному етапі серії «Гран-прі» у Парижі українець Юрій Білоног у секторі зі штовхання ядра посів друге місце з результатом 20,74 метра. Переможцем став американець Адам Нельсон — 21,34 метра.
Бокс
Володимир Кличко днями повернувся з Нью-Йорка, де проводив переговори з керівництвом телеканалу НВО про подальшу співпрацю з ним братів Кличків.
— Ми розглянули умови, запропоновані нам з Віталієм телеканалом НВО, — прокоментував Кличко-молодший. — Робота над контрактом триває. Головна умова, щоб цей документ був взаємовигідним для самого телеканалу і для нас. Оскільки керівництво НВО розраховує на тривале співробітництво з нами, то, природно, дуже багато треба обговорити й уточнити. Потрібна тривала і копітка робота. Втім, гадаю, результати переговорів будуть позитивні.
Про свою наступну появу на рингу і майбутнього суперника Володимир сказав, що Клаус-Пітер Коль веде переговори про його бій, котрий планується на кінець року. Хто саме буде суперником, поки що сказати важко. Однак Кличко зазначив, що готовий вийти на ринг проти будь-якого боксера.