У Чернігові відбувся турнір з професіонального боксу в рамках міжнародного конгресу ІBF. Його приурочили до 200-річчя Чернігівської губернії та 70-річчя Чернігівської області. Спортивний форум відкрили президент європейської версії ІBF Бенедетто Монтелло (Італія) та голова облдержадміністрації Микола Бутко.
Спочатку відбулися рейтингові бої. У них взяли участь пари: Рустам Малиновський з російської Назрані та Іван Гонца з Молдови (переміг), Павло Ісинбаєв з Озера (Росія) та Мамед Ядгаров з кримського Бахчисарая (виграш), Тигран Сарабекян з Вірменії та Володимир Ходаківський з Києва (перемога), Олександр Потибко з білоруського Гомеля та Василь Тарабаров з Києва (виграш), Максим Скиткін з Набережних Човнів та Сергій Лапинський зі Львова (перемога), Дмитро Кривченко з Севастополя та Ферид Бен Джедду (перемога) з Тунісу.
А найбільшу увагу вболівальників професіональних видів єдиноборств привернув десятираундовий поєдинок за звання чемпіона світу за версією ІBF серед юніорів між чемпіоном Санкт-Петербурга 2001 року Євгеном Гальченком та чернігівцем, чемпіоном ІBF 2001 року Сергієм Рубісом, який захищав вибороний минулоріч титул. Щастя усміхнулося йому й цього разу. На сьомому раунді його супротивникові забракло сил продовжити бій. С. Рубіс упродовж усього поєдинку вів себе активно, наступально і здобув переконливу перемогу. Президент європейської версії ІBF Бенедетто Монтелло вручив йому пояс переможця.
Сергій Рубіс родом з Ріпок Чернігівської області, випускник Чернігівського педінституту. Він працював у податковій міліції Чернігова, а тепер — студент четвертого курсу Академії державної податкової служби України.
 
Чернігів.