Парламентські комітети і фракції запропонували додатково внести до порядку денного другої сесії Верховної Ради України ще 25 законопроектів і водночас вилучити з нього 42 проекти законів, які ще не готові до розгляду. Загалом, як повідомив на погоджувальній раді Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, на порядку денному — 474 питання, які охоплюють 512 проектів законодавчих актів.
Утім, суперечок довкола змісту порядку денного досі чимало, і всі вони переважно в політичній площині. Майже 40 питань, запропонованих до порядку денного другої сесії, ті чи ті фракції пропонують зняти. Серед них — проекти законів про початок процедури імпічменту Президента України, про визнання воїнів ОУН—УПА ветеранами Великої Вітчизняної тощо. «У проекті порядку денного є позиції, які взаємовиключені, —сказав в інтерв’ю журналістам після погоджувальної ради Володимир Литвин. — Скажімо, одні позиції не підтримує комуністична фракція, інші — дев’ять фракцій. І треба буде шукати компроміс, щоб цей документ було прийнято. Бо інакше ми будемо приречені щотижня ламати списи і затверджувати розклад засідань». Глава парламенту запропонував депутатам спочатку проголосувати порядок денний без тих питань, які викликають зауваження в парламентаріїв, а вже затим окремо визначитися голосуванням із суперечливих законопроектів. Адже інакше парламент може спіткати та сама доля, що на попередній сесії, коли депутати так і не спромоглися затвердити порядок денний. Водночас Голова ВР закликав парламентаріїв бути реалістами: розглянути таку кількість законопроектів — понад 500 — буде неможливо. Тим паче що на передній план у законотворенні вийде прийняття Держбюджету на наступний рік.
У процесі формування парламентської більшості поки що немає зрушень — все ще на рівні переговорів. За словами лідера фракції партій «Трудова Україна» і ППУ Сергія Тігіпка, не всі з дев’яти фракцій, які заявили свою готовність увійти до більшості, нині готові до співпраці з фракцією Віктора Ющенка «Наша Україна». Цього тижня переговори «дев’ятки» з лідером «Нашої України» продовжаться, однак сьогодні про можливість швидкого народження більшості у парламенті уже ніхто не говорить.
Пленарний тиждень у парламенті розпочнеться з дня уряду, на якому депутати заслухають інформацію Кабінету Міністрів України про реалізацію стратегії подолання бідності в Україні та про здійснення державної політики з виконання законів «Про природно-заповідний фонд України» і «Про охорону культурної спадщини», про дотримання посадовими особами вимог чинного законодавства стосовно національного заповідника «Хортиця» й інших історико-культурних заповідників і об’єктів природно-заповідного фонду. 
У середу, 11 вересня, у день річниці трагічних подій у США 2001 року, парламент планує прийняти відповідну заяву ВР України та проект постанови про встановлення в Нью-Йорку меморіальної дошки громадянам України, що стали жертвами цієї трагедії. 
У день прийняття рішень — четвер, 12 вересня —парламент має затвердити в цілому порядок денний другої сесії Верховної Ради, проекти постанов про проведення у парламенті днів уряду та парламентських слухань, проголосувати у другому читанні закони про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) надходжень, одержаних злочинним шляхом; про рибу, морепродукти та харчову продукцію; прийняти рішення з попередньо обговорених питань, зокрема, щодо змін до Кодексу законів про працю, щодо запровадження мінімальної погодинної зарплати, закону про концепцію загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського союзу. На розгляд парламенту 13 вересня буде винесено проекти законів про затвердження загальнодержавної програми малих міст, про загальнодержавну (національну) космічну програму України на 2003—2007 роки та інші.