Учора мешканці Новобілицького інтернату для літніх людей та інвалідів провели пікетування приміщення Київської міської ради. Ситуація з перепрофілюванням інтернату, про яку вже писав «Голос України», отримала продовження.

Вимоги пенсіонерів та інвалідів не змінилися. Вони, як і раніше, наполягають на дотриманні своїх прав і категорично заперечують проти розселення підопічних інтернату в інші заклади. Аргументи прихильників ліквідації будинку престарілих з приводу того, що на нових місцях їм створять значно кращі умови проживання, більшу частину «відмовників» не переконують, бо для них набагато важливіші людські стосунки, що склалися, які дають можливість їм знайти втрачене відчуття родини, дому, щастя, якщо хочете, і душевного комфорту. А ці поняття не завжди залежать від додаткової склянки компоту чи огірка в щоденному раціоні.

Утім, як запевнив пікетників начальник головного управління соціального захисту населення Києва Сергій Бичков, процес перепрофілювання закладу буде поступовим, і проти волі нікого не переселятимуть.

Кожен прийматиме рішення самоcтійно, а в разі недієздатності підопічного — останнє слово за опікунами.

Схоже, з патової ситуації управлінню соціального захисту вийти вдалося. Залишається чекати продовження та сподіватися, що у фіналі цієї історії тих, хто програє, не буде.