Вільна боротьба

Сьогодні в Ірані стартує чемпіонат світу. Участь беруть команди 30 країн. Серед них також збірна України. До її складу ввійшли: Олександр Захарук (вагова категорія 55 кг), Євген Хавєлов (60 кг), Ельбрус Тедеєв (66 кг), Олександр Сиротін (76 кг), Ельдар Асанов (85 кг), Володимир Тасоєв (96 кг) і Сергій Прядун (понад 120 кг).
Наші атлети і їхні тренери ставлять за мету здобути принаймні одну золоту медаль і, можливо, кілька інших нагород.
 Футбол 
Роздуми перед стартом
Наступної суботи в Єревані збірна України стартує у відбірковому турнірі Євро-2004. Гадаємо, розмова з наставником нашої команди Леонідом Буряком зацікавить уболівальників.
— Як наша збірна вирішуватиме кадрові проблеми в матчах з Вірменією?
— Збірна — специфічний колектив, своєрідне дзеркало, в якому футболіст може побачити, який він є насправді. Нині маємо певні проблеми: травми вивели кількох гравців з ладу на п’ять-шість місяців. В Україні є хороші футболісти, яким треба довіряти. Нам треба вчитися обходитися і без головних виконавців, таких, як Шевченко і Лужний.
— Леоніде Йосиповичу, як ставитеся до великої кількості легіонерів в українському футболі?
— Збільшення кількості іноземців у вітчизняних клубах, гадаю, негативно впливає на життя збірної. Не здивуюся, коли побачу в якихось матчах у складах наших флагманів — «Динамо» і «Шахтаря» — самих лише легіонерів, без єдиного українського футболіста. Отож згодом змушені будемо запровадити ліміт на гравців-іноземців.
— Напередодні старту хотілося б дізнатися, які конкретні завдання ставляться перед збірною України на єреванський матч і на відбірковий цикл загалом?
— До кожної гри треба підходити дуже відповідально і по можливості досягати поставлено мети. Ми будемо робити все можливе, щоб вийти з групи. Про майбутній матч зі збірною Вірменії... Під керівництвом аргентинського фахівця Оскара Лопеса ця команда змінилася, стала бойовитішою і зігранішою. Маємо кілька днів для підготовки. Працюватимемо з користю.
До тренувального табору збірної, як повідомив Леонід Буряк, прибули 25 футболістів.
Воротарі: Олександр Шовковський, Віталій Рева (обидва — «Динамо»), Дмитро Шутков («Шахтар»); оборонці —Андрій Несмачний, Олександр Радченко (обидва — «Динамо»), Михайло Старостяк, Сергій Попов (обидва — «Шахтар»), Володимир Єзерський («Дніпро»), Віктор Скрипник («Вердер», Німеччина), Олег Лужний («Арсенал», Англія); півоборонці — Андрій Гусін («Динамо»), Анатолій Тимощук, Геннадій Зубов, Олег Пестряков, Олексій Гай (усі — «Шахтар»), Сергій Коновалов («Арсенал»), Роман Максимюк, Геннадій Мороз (обидва — «Дніпро»), Сергій Кормильцев («Торпедо», Росія), Сергій Серебренников («Брюгге», Бельгія), Максим Калиниченко («Спартак», Росія), Олександр Співак («Зеніт», Росія); нападники — Олександр Мелащенко («Динамо»), Андрій Воробей («Шахтар»), Сергій Ребров («Тоттенгем», Англія).
Із попереднього списку, оприлюдненого минулого тижня, відсутні травмовані Дмитрулін та Шевченко, а також гравець київського «Арсеналу» Іванов. На жаль, досі не вирішене питання з легалізацією Бахарєва. Зате в команді з’явилися Єзерський, Максимюк та Мороз з «Дніпра». Під сумнівом участь у матчі з вірменами Андрія Гусіна, що не повністю відновився. Є мікротравма у Сергія Коновалова та невелике ушкодження в Олега Лужного.
Господарі у півфіналі
У стартовому матчі чемпіонату Європи серед інвалідів, який розпочався в Києві, футболісти України перемогли з рахунком 4:0 команду Нідерландів. 
Наступним суперником українців була збірна Іспанії. І чергова перемога наших — 5:0. 
Отже, збірна України вийшла до півфіналу. Її суперник визначиться сьогодні.
«Арсенал» посилюється
Нарешті залагоджено формальності, пов’язані з переходом до ФК «Арсенал» (Київ) братів-близнюків Ігоря і Артура Стешків з вільнюського «Жальгіріса».
На правах оренди до «канонірів» приєднався нігерійський захисник «Динамо-2» Харріссон Омоко, що вже тиждень тренується у новій команді.