Активно працює у літні місяці Комітет з питань свободи слова та інформації. Найголовніше завдання — підготовка проектів законів, які ввійшли до плану роботи комітету та запропоновані до порядку денного другої сесії парламенту нинішнього скликання. Це насамперед нова редакція Закону України «Про рекламу» та нова редакція Закону «Про телебачення і радіомовлення».
Окрім того, члени комітету готують деякі зміни й доповнення до вже чинних законів України: «Про інформацію», «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації», «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення».
Робочі групи працюють над проектом Концепції державної інформаційної політики та проектом Концепції розвитку телерадіоінформаційного простору України.
Комітет робить усе можливе, щоб було повністю виконано постанову Верховної Ради України про висвітлення роботи другої сесії парламенту, ухвалену наприкінці першої сесії. В ній ідеться про пряму трансляцію сесії по першій програмі Українського радіо, про висвітлення діяльності народних депутатів Національною телекомпанією України та недержавними теле- і радіокомпаніями.
Наприкінці вересня комітет спільно з Радою Європи та ОБСЄ проведе «круглий стіл» на тему: «Приведення чинного законодавства в інформаційній сфері до європейських стандартів».
Комітет з питань свободи слова та інформації.