Більше двох десятків перукарень області вже підтримали благодійну акцію «Дні дитинства», що проходить в області. А щодня до них додаються нові. Напередодні першого вересня вони безкоштовно обслуговуватимуть дітей віком до 14 років. Обіцяють знижки і фотосалони. Проїзд школярів територією області 29—30 серпня буде безкоштовним. Складніше зі зниженням цін на товари дитячого асортименту: для підприємців останні дні серпня найприбутковіші. І все ж деякі з них, відгукуючись на ініціативу обласної держадміністрації полегшити дітям та їхнім батькам першовересневі клопоти, виявляють благодійність.
«Дні дитинства» — добре, але мало. Хіба наші діти не заслуговують на те, щоб бути в центрі уваги суспільства постійно?
Книга — найкращий подарунок
Першого вересня у обласному центрі гостинно відчинить двері ще один вуз — інститут соціальних та інформаційних технологій. Українсько-польський вищий навчальний заклад готуватиме спеціалістів з соціальної роботи, економіки підприємств, міжнародної економіки. Ініціаторами його створення були: обласна рада профспілок, Академія праці і соціальних відносин та Вища школа менеджменту (Польща). Серед студентів немало інвалідів, котрі мають пільги і при вступі, і в оплаті навчання. З них, вважає ректор інституту Я. Бакушевич, мають вийти добрі фахівці соціальних проблем.
Ставати на ноги завжди нелегко. Допомагають підприємства, організації, фонди. Щедрий подарунок зробив фонд «Сейбр-Світло», який діє за підтримки Фонду сприяння демократії при посольстві США. На адресу інституту надійшло майже сто книг. Це видання з проблем соціології, соціальної роботи, економіки. Найцінніше — повне видання Світової енциклопедії.
Фальшивки приймали навіть у банках
Стодоларові фальшивки були так майстерно виготовлені, що зловмисники не лише розраховувалися ними у приватних крамницях і на автозаправках, а й обмінювали в банківських установах. Лише згодом банківські працівники виявляли підробку.
Зрештою, шахрая взяли при черговій спробі обміняти фальшиву сотню у відділенні «Приватбанку», що в селищі Микулинці. На операцію послали студентку. Напарник чекав її в машині. Зробив спробу втекти, але не вдалося.
Двічі засуджений, у тому числі за вбивство, 42-річний тернополянин майже половину свого життя провів за гратами. У колонії мав славу майстра ювелірних робіт. На волі займався підробкою документів, печаток, що засвідчив обшук на його квартирі. Знайшли тут і сорок стодоларових фальшивок. Мав спільників. Звідки шахраї брали фальшиві долари, які збували у п’ятьох областях, належить з’ясувати слідству. Ведуть його слідчі управління внутрішніх справ у Тернопільській області.