Ісламабад
«На території Пакистану діє певна кількість ісламістів із «Аль-Каїди», — зізнався президент Пакистану Первез Мушарраф. За його словами, вони чинять дестабілізуючий вплив на ситуацію в деяких містах країни. Є дані, підкреслив президент, що підтверджують причетність цих людей до недавніх нападів на іноземців і християн у Пакистані. Щодо Усами бен Ладена, то є здогади і про його перебування в Пакистані.
Сеул
США звинувачують Північну Корею
Сполучені Штати назвали Північну Корею головним розповсюджувачем технології виробництва балістичних ракет. З цією заявою в Сеулі виступив високопоставлений американський дипломат Джон Болтон. У Південній Кореї він веде переговори з представниками міністерств закордонних справ та оборони про ракетну й ядерну програму Північної Кореї.
Газа
І знову жертви
У секторі Газа від вогню ізраїльських танків загинули чотири палестинці, зокрема жінка та двоє її дітей. Ще кількох осіб поранено. Ізраїльські рейди в цьому районі тривають уже другу ніч. Служба безпеки повідомляє, що операція — це реакція на отриману інформацію про наявність у палестинському селі складу боєприпасів і зброї.
Вашингтон
Ну чому їх не люблять?
Уряд США має намір організувати конференцію, на якій обговорюватимуть причини антиамериканських випадів і способи боротьби з ними. Наступного тижня у Вашингтоні планують зібрати групу вчених, які зустрінуться з дипломатами та аналітиками з Держдепартаменту.
Брюссель
Імунітет не нададуть
Юристи—експерти Єврокомісії заявили, що країни ЄС не мають права надавати громадянам США імунітет від переслідування новим Міжнародним кримінальним судом. Будь-яка країна, що поступилася адміністрації Буша, діятиме всупереч цілям і завданням Міжнародного суду, заявили члени комісії.
Венеція
Відкривається кінофестиваль
Цього року на найстарішому кінофестивалі буде представлено кілька прем’єр Голлівуду та нові фільми з різних країн світу. За головний приз — Золотого лева — боротимуться автори 21 стрічки. Особливу увагу привернув знятий на французькі гроші фільм про події 11 вересня, в якому критично оцінюється позиція американської влади.
Лондон
Потрібна нова резолюція щодо Іраку
Британський уряд заявив, що розглядає можливість оголошення крайнього терміну для повернення до Іраку інспекторів ООН з озброєнь.
Чинні резолюції ООН, заявив міністр закордонних справ Джек Стро, і так потребують від Іраку негайного підпорядкування, проте британський уряд має намір зробити ще один крок. Нова резолюція ООН у разі прийняття її Радою Безпеки надасть юридичну основу для можливих воєнних дій проти Іраку.