Як відомо, на Закарпатті почастішали і стали небезпечнішими повені. Громадськість пов’язує їх із зловживаннями у вирубці гірських лісів. Проте чимало фахівців заперечують це і стверджують, що істотних порушень немає. Та ми спостерігаємо стихійні явища.
Ужгородська громадська організація «Екосфера» здійснює проект створення регіональної інформаційно-консультативної мережі для збору і розповсюдження інформації про порушення лісового законодавства та прав людини в галузі екологічних відносин.
Як на мене, «Екосфера» робить дуже потрібну справу. Ліс (точніше деревина) є предметом великих економічних інтересів. А вони тісно переплітаються з корупцією та беззаконням. Для протистояння негативним явищам часто бракує сил і працівникам відповідних державних органів і окремим громадянам, громадам та громадським організаціям.
Є потреба в солідарності і співпраці. Через те нині йдеться про створення робочої групи громадських екологічних організацій, яка перейматиметься питаннями захисту та відтворення лісів і зелених насаджень. Якщо ви, читачу, зацікавлені приєднатися — пишіть, будь ласка, на мою адресу.
Сергій ФЕДОРИНЧИК, керівник інфоцентру УЕА «Зелений світ».
Від редакції. Адреса п. Федоринчика — в редакції.