Два свята злилися в одне

У Сумах святкували два свята — День незалежності України і День міста. А подвійне свято, як відомо, передбачає не лише подвійну радість, а й таке саме навантаження, трудове, зрозуміло, і подвійну відповідальність.
До дня свята стала до ладу нова двокілометрова тролейбусна лінія, яка зв’яже один з густонаселених районів Сум з центром. У ці самі дні відкрився новий легкоатлетичний манеж.
До 11-ї річниці незалежності завершилася реконструкція центру Сум — Червоної площі — і поточний ремонт 15 вулиць, відновлено парки і сквери. Саме в них і відбувалися основні дійства  — масові гуляння та спортивні змагання.
Почалося святкування 11-ї річниці незалежності з підняття на площі Незалежності трьох прапорів — України, Сум і Сумщини — і покладання вінків та квітів до пам’ятника Кобзареві. Увечері там же відбувся заключний концерт обласної естафети праці та культури, в якому взяли участь найкращі колективи художньої самодіяльності та виконавці з усієї області — переможці естафети.
Також у дні святкування незалежності України у рамках всеукраїнської програми «Духовні скарби України» в столичному національному комплексі «Експоцентр» відкрилася виставка «Мистецькі скарби Сумщини».
Ромнам — 1100 років
Місто на всіх парах мчить до непересічної дати — 1100-річчя з дня заснування. Ромни вписали в історію України чимало славетних сторінок, тому ювілей вирішено відзначити на загальнодержавному рівні. З цієї нагоди «Укрпошта» випустила марку, Нацбанк — пам’ятну монету, а постановою Кабміну передбачено виділення коштів, потрібних для реставрації найвизначніших історичних пам’яток прадавніх Ромен.
Утім, роменчани також не сидять склавши руки. За кошти місцевих підприємств і підприємців оновлюють історичний центр міста, ремонтують вулиці і фасади будинків. Завершується реконструкція залізничного вокзалу, на яку Мінтранс України перерахував два мільйони гривень.
Старовинні Ромни молодшають, красивішають, оновлюються на очах. Ювілейні свята триватимуть три дні — з 14 вересня. Останній день, що випадає на понеділок, згідно з рішенням сесії міськради для роменчан буде вихідний.