за підсумками офіційного візиту до України Голови Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації С. Миронова
22—24 серпня 2002 року відбувся офіційний візит до України Голови Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації С. Миронова. За підсумками розмов, що відбулися, Голова Верховної Ради України В. Литвин та Голова Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації С. Миронов заявляють про наступне:
1. Рада Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації та Верховна Рада України вважають, що подальший розвиток добросусідських відносин у всіх галузях співробітництва між двома державами — стратегічними партнерами — відповідає інтересам народів Росії і України, зміцненню їх дружби та взаєморозуміння.
2. Особливу важливість має поглиблення взаємовигідних відносин між Російською Федерацією і Україною в торгово-економічній сфері як вагомий чинник просування двох держав шляхом ринкових реформ, зміцнення соціальної бази розвитку.
Сторони сприятимуть розвиткові вільної торгівлі, руху капіталів та інвестицій, зняттю наявних бар’єрів у цих сферах, розвиткові та вдосконаленню національних законодавств, перш за все в економічній галузі, з урахуванням зацікавленості Росії і України в інтеграції до європейських структур і до Світової організації торгівлі, а також процесів, що відбуваються в Співдружності Незалежних Держав.
3. Сторони із задоволенням відзначили активний політичний діалог Росії і України.
Особливу важливість має підготовка документа, що розкриває принцип стратегічного партнерства Росії і України. Цей документ буде сприяти подальшому розвиткові всебічної взаємодії двох країн, посиленню ролі Росії і України в європейських та світових справах.
4. Сторони відзначили значущість і актуальність розвитку парламентської співпраці між двома державами.
Учасники переговорів домовилися активізувати зусилля з подальшого поліпшення конструктивних зв’язків і контактів у всіх сферах парламентської діяльності, здійснювати обмін делегаціями, в тому числі і на рівні профільних комітетів і комісій з метою вивчення практики розробки та прийняття законодавчих актів, досвіду парламентської діяльності, а також обмінюватися інформацією про поточну законотворчу роботу.
5. Сторони із задоволенням відзначили проведення Року України в Росії і Року Росії в Україні, акцій, які покликані сприяти розширенню політичного, економічного та гуманітарного співробітництва.
Сергій МИРОНОВ,Голова Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації,Володимир ЛИТВИН,Голова Верховної Ради України.