У причинах розбирався наш кореспондент
Анонсований газетою «Голос України» концерт «Класичне мистецтво — киянам», який мав відбутися в День незалежності на Михайлівській площі і організовувався Творчою вітальнею «Духовна спадщина»... не відбувся.
Кошти на проведення мистецьких заходів 24 серпня довелося згідно з розпорядженням Київської міськдержадміністрації переполовинити, аби поставити на майдані Незалежності трибуни, подіуми, біотуалети тощо. І це за рахунок мистецтва. Концерти відмінили не лише на Михайлівській, а й на Співочому полі, біля кінотеатру «Орбіта», в палаці «Україна».
У попередні роки на оформлення і встановлення трибун і т. п. виділяли відповідні кошти. Нинішнього ж, невідомо, чому, витрати покладено на управління культури. Кажу невідомо, бо на моє конкретно поставлене запитання, чому тепер цю «почесну» місію виконує управління культури (я й не знала, що до його, а не «Київміськоформлення», компетенції входить розміщення біотуалетів), відповіді не отримала.
Прес-служба міськдержадміністрації дуже здивувалася моєму запитанню й відповіла, що не знає-не відає. Телефонуйте, сказала, на довідку.
Телефоную. Голос там ще більше здивувався і втиснув в слухавку докірливо: «Цю інформацію може дати прес-служба... Не знають?! Ну зателефонуйте у фінансове управління». Телефоную. Але й тут дрімуча некомпетентність.
Ситуацію, що склалася, найбільше переживав організатор «Класичного мистецтва» В’ячеслав Медведєв. Адже саме йому, а не управлінню культури, довелося просити вибачення у відомих колективів та іменитих артистів.
— За тиждень до свята я отримав листа від начальника управління культури і мистецтв столичної МДА Олександра Биструшкіна, в якому зазначалося, що управління змушене відмінити проведення нашого мистецького заходу у зв’язку з вкрай обмеженим фінансуванням, — каже В. Медведєв. — До того ж кошти належало розділити на «встановлення центральної трибуни та реставрацію подіумів на військовий парад...».
Без коментарів.