Париж

На півночі Франції почалася сильна повінь. Уже 150 осіб змушені залишити свої домівки в передмістях міста Лілль. Найтяжча ситуація в містах Бетюн і Ланс. Паводки на річці Сомма та інших спричинені зливами, що тривали впродовж двох останніх днів.
Стамбул
Підірвали націоналістів
У стамбульському офісі турецької ультраправої пантюркистської Партії націоналістичної дії вчора вранці стався вибух. За повідомленням турецького інформаційного агентства АНА, ніхто з активістів партії не постраждав. Розпочато розслідування.
Ісламабад
Приморський бій
Сімнадцять рибалок було поранено в провінції Белуджистан на півдні Пакистану: морська поліція відкрила вогонь по демонстрантах. Вони протестували проти нелегального використання проводових сітей великими траулерами, що позбавляє їх улову і створює загрозу всій популяції риби.
Алжир
Привіт від бен Ладена
Ватажок терористичного синдикату "Аль-Каїда" Усама бен Ладен знову нагадав сьогодні світові про своє існування: через веб-сайт Іslam-onlіne направив письмове послання афганському народові. Звісно, закликавши його до "священної війни" проти США. Сам бен Ладен, можливо, переховується в Сахарі на території Чаду. Принаймні такою є версія алжирської газети "Аль-Хабр". Видання стверджує, що лідер "Аль-Каїди" з фальшивим алжирським паспортом зумів дістатися іранського порту Бендер-Аббас, а звідти — Алжиру.
Вашингтон
Ризик бездіяльності небезпечніший
Щоб розпочати дії проти Іраку, США не можуть чекати, поки Багдад заволодіє ядерною зброєю. Так заявив віце-президент Сполучених Штатів Річард Чейні. Виступаючи в місті Нешвілл (штат Теннесі) перед американськими ветеранами воєн за кордоном, Чейні підкреслив: "Ризик бездіяльності значно більший, ніж ризик дій".
Йоганнесбург
Разом, щоб перемогти
У найбільшому місті Південно-Африканської Республіки розпочався Світовий саміт ООН зі сталого розвитку. Планується розглянути широкий спектр проблем — від боротьби з бідністю до охорони навколишнього середовища. "У нас немає іншого вибору, окрім як об'єднати зусилля для вільного і сталого розвитку, — заявив президент ПАР Табо Мбекі на відкритті події. — Разом ми обов'язково переможемо". У форумі візьмуть участь глави держав і урядів понад 100 країн. Серед них — Президент України Леонід Кучма.