Жнива на Тернопільщині розтягнулися більш як на місяць. Планувалося зібрати хліб за два-три тижні. Але погода внесла корективи. Дощить кожен день. Ще одна причина — різко поменшало зернозбиральної техніки.
Цього року комбайнів вийшло в поле на третину менше, ніж торік. Та й техніка на 80-90 відсотків зношена. І все ж, незважаючи на труднощі, область буде з хлібом.
Тернопільські хлібороби націлилися на мільйон тонн зерна, що значно більше, ніж торік. Але чи знизиться ціна на хліб, ще невідомо. Поки що тернопільський хліб найдорожчий у західному регіоні. Озима пшениця видала в середньому по 30 центнерів з гектара, яра — дещо менше. Але головне — зерно якісне.
Закономірно, що голова облдержадміністрації Іван Курницький націлює селян на те, щоб площі під озимими збільшити на 40 відсотків. Тим більше, що резерв є — понад 100 тисяч гектарів заростає бур’янами. Селяни не проти. Але все залежить від того, який прибуток принесе їм нинішній урожай. Поки що на ринку збуту пожвавлення не відчувається. Тернопільська агропромислова біржа вичікує. А селянам чекати ніколи — для посівної потрібні пальне, якісне насіння, техніка.
 
Тернопіль.