В  одному з останніх чисел нашої газети ми повідомляли про заяву на ім’я голови Тимчасової слідчої комісії ВР Григорія Омельченка про погрози на адресу віце-президента канадсько-американської організації «Міст медіа корпорації» пана Луня, який доставив в Україну відео- і аудіоматеріали від екс-майора держохорони Миколи Мельниченка та екс-депутата Олександра Єльяшкевича. Вирушаючи у відрядження на американський континент, голова парламентської комісії звернувся з відповідним листом до керівників силових відомств.

Отож, не отримавши поки що жодних додаткових відомостей саме з цього епізоду, так само, як і про конкретні кроки у відрядженні в Штатах Григорія Омельченка, редакційна комп’ютерна мережа тільки-но видала не менш тривожну інформацію щодо «справи Мельниченка». Як повідомляє «Інтерфакс-Україна», посилаючись на «Німецьку хвилю», американські спецслужби у вівторок попередили Миколу Мельниченка, який перебуває у США, що його життю загрожує небезпека. Інформація нібито надійшла від адвоката М. Мельниченка Скота Хортона, який стверджує, що отримав її від правоохоронних органів, зі структур американського уряду. С. Хортон повідомив «Німецькій хвилі» що, за даними спецслужб, загроза М. Мельниченку «походить з України, і це вельми реальна загроза».

А що сам М. Мельниченко? Насамперед він заявив тому ж джерелу про наміри вжити певних заходів, однак відмовився повідомити, яких саме (хто-хто, а людина, яка належала до найближчої охорони глави держави, у цьому суперпрофесіонал). Колишній президентський охоронець вважає: загроза його життю пов’язана з тим, що саме цими днями він з головою парламентської слідчої комісії у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе Григорієм Омельченком юридично оформлюють докази причетності вищих посадових осіб України до скоєння особливо тяжких злочинів, зокрема, до організації вбивства Г. Гонгадзе, замаху на життя народного депутата України Олександра Єльяшкевича і незаконної торгівлі зброєю.

Зі свого боку народний депутат Г. Омельченко, до речі, полковник СБУ, користуючись перебуванням на американському континенті, планує обговорити інформацію про підготовку замаху на М. Мельниченка у міністерстві юстиції США і поінформувати про це Генеральну прокуратуру та Службу безпеки України.