Так уже склалося, що про них пишуть в останню чергу.
Тим часом на військове летовище у Скнилові після трагедії одними з перших прибули працівники дорожньо-постової служби. Вони забезпечували безперешкодне пересування карет швидкої медичної допомоги, спеціалізованих формувань Міністерства з надзвичайних ситуацій та інших рятувальних служб. Під пильний контроль узяли прилеглі до аеродрому вулиці.
Шість нарядів дорожньо-постової служби безпосередньо працювали на місці трагедії, надавали допомогу потерпілим, які розгубилися і перебували в тяжкому емоційно-психологічному стані, допомагали в перевезенні до лікувальних закладів.
Тієї «чорної суботи» вартові доріг також зазнали втрат — загинув бойовий побратим автоінспектор з розшуку транспортних засобів відділення ДАІ Пустомитівського райвідділу міліції старший лейтенант Олег Онищак, його брат Юрій, а також дружина Олега — Ірина та їхня одинадцятирічна донечка Яринка.
Неможливо було все це перенести навіть людям з міцними нервами і серцем, коли самі рятівники-даішники просили в лікарів дати їм щось заспокійливе. Але ніхто не залишив місце трагедії.