Найважливіша мета уряду Греції — цілковите викоренення внутрішнього тероризму в країні, після чого вона стане однією з найбезпечніших у світі. Про це заявив, виступаючи в місті Ханья, міністр преси та засобів масової інформації Греції Христос Протопаппас.
Це завдання стоїть перед грецькими поліцейськими, які викрили останніми місяцями шістнадцять осіб у причетності до терористичного угруповання «17 листопада». П’ятнадцятеро з них заарештовано і лише один, Димитріс Куфондінас, нині в бігах. Під пильним наглядом влади — ще кілька підозрюваних в участі в цьому угрупованні, зокрема жінка за кличкою Анна. Їх арешти — справа найближчого майбутнього.
Водночас у Греції провадиться інтенсивна робота з виявлення та арештів членів другого терористичного угруповання — «Революційна народна боротьба» (ЕЛА), яке саморозпустилося 1995 року. Впродовж 20 років діяльності воно, як з’ясовується, було тісно пов’язане з «17 листопада» (поставляючи йому та приймаючи назад тих чи тих бойовиків), а також з деякими зарубіжними терористами лівацького спрямування. Як повідомляється, дані на 30 членів ЕЛА потрапили до рук грецької влади з архівів «Штазі» — спецслужби колишньої НДР, що дуже допомогло в роботі поліцейським.