Осінь обіцяє бути гарячою для уряду. На другій сесії, як відомо, Кабінет Міністрів України захищатиме не тільки проект головного фінансового документа на 2003 рік, а й програму своєї діяльності. Готуються до дебатів з урядовцями і законодавці.
Як повідомило інформаційне управління ВР, проект постанови парламенту про розроблений урядом план дій готуватиме Комітет Верховної Ради з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій. Голова парламентського комітету Станіслав Гуренко під час першого обговорення цього важливого документа висловив думку, що найкращі побажання можуть залишитися на папері, якщо вони не підкріплені фінансово. Отож позиція членів комітету залежатиме від реального наповнення програми дій уряду.
Окрім того, комітет приділяє значну увагу розвиткові місцевого самоврядування, зокрема щодо комунальної власності. На цю тему відбудеться «круглий стіл», а нині закінчується робота над законопроектом «Про право комунальної власності та управління об’єктами права комунальної власності». Цей документ буде запропоновано обговорити на другій сесії. На розгляд народних обранців пропонуватимуться й інші проекти законодавчих актів. Серед них — «Про управління об’єктами державної власності», «Про непідприємницькі організації», «Про державну монополію на виробництво, зберігання і реалізацію спирту, алкогольної продукції та тютюнових виробів». А загалом під час роботи другої сесії комітет розгляне понад 60 законопроектів.
Водночас буде проаналізовано застосування законів про спеціальні економічні зони та території пріоритетного розвитку. Для цього Комітет Верховної Ради з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій планує провести виїзне засідання. Ще одне виїзне засідання парламентський комітет присвятить питанню корпоративного управління та захисту економічної конкуренції.