Футбол. Як відомо, 21 серпня національна збірна України на НСК «Олімпійський» проведе товариський матч зі збірною Ірану (початок о 19.00). Це дуже солідний і авторитетний суперник — кількаразовий чемпіон Азії, учасник фінальних турнірів чемпіонатів світу, в останньому рейтингу ФІФА він — на 33-му місці (Україна — на 47-му). І гра проти нього неодмінно стане нам у пригоді перед стартом у відбірковому циклі Євро-2004. Фактично відбудеться генеральна репетиція.
Наш кореспондент спілкувався вчора з наставником української команди Леонідом Буряком. І той люб’язно назвав список кандидатів на цю гру.
Воротарі: Віталій Рева, Олександр Шовковський (обидва — «Динамо»), Дмитро Шутков («Шахтар»); оборонці — Віктор Скрипник («Вердер», Німеччина), Володимир Яксманицький («Металург», Д), Сергій Снитко («Чорноморець», Росія), Юрій Дмитрулін («Динамо»), Сергій Попов, Анатолій Тимощук, Михайло Старостяк (усі — «Шахтар»); півоборонці — Олексій Іванов («Арсенал», К), Ярослав Хома («Карпати»), Олексій Бахарєв, Геннадій Зубов, Олег Пестряков (усі — «Шахтар»), Сергій Кормильцев («Торпедо», Росія), Максим Калиниченко («Спартак», Росія), Євген Луценко («Ліворно», Італія), Володимир Мусолітін («Кривбас»); нападники — Сергій Серебренников («Брюгге», Бельгія), Андрій Воробей («Шахтар»), Олександр Мелащенко («Динамо»), Тарас Кабанов («Карпати»), Андрій Воронін («Майнц», Німеччина), Андрій Шевченко («Мілан», Італія), Сергій Ребров («Тоттенгем», Англія).
Можливо, в команді з’являться також динамівці Андрій Гусін та Андрій Несмачний. Але все залежатиме від стану їхнього здоров’я.
У списку ми бачимо Олексія Бахарєва. Він дав згоду виступати за нашу збірну. І оце тепер триває процес надання йому українського громадянства. Сподіваємося, що питання вирішиться позитивно. А цей здібний футболіст зіграє проти іранців.
Переможний дебют
Футбол. Кубок УЄФА. Попередній раунд. «Металург» (Україна, Запоріжжя) — «Біркіркара» (Мальта). 3:0.
Акопян, 17, Іванов, 53, Брджанін, 68.
«Металург»: Глущенко, Мельник, Ратій, Вишевич, Акопян, Брджанін (Іванченко, 73), Смирнов, Іванов, Бастон (Толедо, 55), Милослаєвич, Васконселос (Заєць, 46).
«Біркіркара»: Дебоно, Ебо (Скіклуна, 72), Дронца, Спітер, Мікллеф, Камензулі, А. Галеа, Маркс (Малья, 59), Нвоко, М. Галеа, Калашіоне (Табоне, 81).
Арбітр — Мірабі Малагурадзе (Грузія).
15 серпня. Дніпропетровськ. Стадіон «Метеор».
Матч почався із запізненням на годину двадцять хвилин. Завадила тропічна злива. Але вона не згасила піднесеного настрою запоріжців, які комфортно почувалися у Дніпропетровську.
Неважко було передбачити, що підопічні Олега Тарана здобудуть переконливу перемогу над напівлюбительською командою з Мальти. Але головне в тому, що «Металург» написав свою першу сторінку у власній історії виступів у євротурнірах. Все вийшло супер. Армен Акопян також увійде до історії клубу — він відкрив лік євроголам запоріжців.
Сподіватимемося, що свій успіх «Металург» закріпить 28 серпня на Мальті.