Вісім гектарів торф’яників приватного сільгосппідприємства «Кам’янське» у Рокитнівському районі охопила пожежа. Хоча пожежники та аварійно-рятувальний загін головного управління з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення й докладали чимало зусиль,  спека була сильнішим союзником біди — вже за кілька днів палало майже двадцять гектарів.
У такій ситуації виявила високі моральні якості керівник приватного сільгосппідприємства «Злагода» із села Березове, депутат Рокитнівської районної ради Ніна Маринич. Вона, ризикуючи не добрати врожай на своїх полях, на два дні зупинила жнива у своєму господарстві, відрядивши чотири зернозбиральні комбайни до сусідів у Кам’яне.
— Не знаю, як збиралися жнивувати у СГПП «Кам’янське», де не були готові до виходу в поле комбайни, але якби не допомога сусідки Ніни Маринич, могли б загинути від вогню житні поля, — розповідає начальник головного управління з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Рівненської облдержадміністрації Микола Красько. — Березівські комбайни швидко зібрали врожай не лише з полів сусіднього господарства, а й з приватних.
Біда вкотре підказала нам і прорахунки, зокрема, далося взнаки те, що депутати обласної ради минулого скликання через брак коштів не прийняли програму розвитку меліорації на Рівненщині. І ось наслідок — занедбані канали пересохли, тож по воду довелося долати чималі відстані. Таки правду кажуть, що скупий платить двічі...
 
Рівненська область.