Обіцяного 300 років ждуть?

Майже 30 тисяч сімей сумчан перебувають у черзі на отримання житла. Причому дехто чекає свій куток вже тридцять років. Втім, за нинішніх темпів житлового будівництва відсвяткувати новосілля зможуть хіба що їхні прапрапранащадки. Років через триста.
Кому продати продукцію
Таке питання постає перед флагманом української хімічної промисловості ВАТ «Сумихімпром». Через проблеми з реалізацією доводиться іноді призупиняти виробництво. Щоправда, в період простою ведеться реконструкція. Саме зниження енергомісткості виробництва та істотне покращення її якості дозволить у майбутньому конкурувати на світовому ринку з провідними фірмами.
Флюоромобіль — не розкіш
У Сумському районі, де відсоток захворюваності на сухоти серед селян значно вищий, ніж по області, придбали пересувну флюорографічну установку для профілактики небезпечної хвороби. Необхідні 365 тисяч гривень збирали всім миром. Працівники центральної лікарні переказали понад три тисячі гривень своєї зарплати.
Вікно в Європу ширшає
Міськдержадміністрація Сум на чолі з її головою Олександром Андроновим разом з місцевими підприємцями останні кілька років дедалі наполегливіше торує шлях на Захід. Добрі стосунки склалися з поляками, особливо з підприємцями з Люблінського воєводства. Плановано, що наступного року іноземці вкладуть в економіку міста два мільйони доларів інвестицій — у вигляді технологій, обладнання та продукції.