Через різке підвищення рівня води в Дунаї розпочато термінову евакуацію мешканців передмістя Братислави Девін. Чехи вже можуть зітхнути з полегшенням: рівень води у Влтаві в районі Праги почав падати. Щоправда, під водою залишаються десять відсотків території столиці. Поруч з містом Мельник, за 50 кілометрів від Праги, внаслідок повені утворилося озеро завширшки майже півтора кілометра. Водоймище з’явилося практично на тому самому місці, де воно було ще в XІX столітті. Як висловився речник столичної мерії Мартін Кубка, повінь «відновила той вигляд природи, який вона мала півтора століття тому».

Триває зростання рівня води на Ельбі. В районі Дрездена вже вчора вода піднялася до 8,5 метра, у той час коли загороджувальні споруди біля міста розраховано лише на висоту 7,6 метра. Вчені побоюються руйнування дамб, унаслідок чого можуть зазнають шкоди сотні будинків та історичних пам’яток. За попередніми даними, загалом збитки від повені в Німеччині сягають кількох мільярдів євро.
За кілька днів «велика вода» з Дунаю, що накрила ще й Австрію та Румунію, підійде до України, а точніше, до Одеської області. Щоправда, як запевняють у МНС, до того часу хвиля повені втратить свою руйнівну силу.