Практично щодня працівникам служби пошуку та рятування туристів Державної воєнізованої гірничорятувальної служби МНС доводиться знімати зі скель необачних відпочивальників, які, переоцінивши свої сили, потрапляють у небезпечні гірські пастки. Так, 1 серпня о 18.30 рятувальники аварійно-рятувального пункту, дислокованого у Судаку, за тривожним викликом вирушили до гори Сокіл, де через непідготовленість до походу та недотримання техніки безпеки двоє москвичів — 22-річний чоловік та 19-річна жінка — «зависли» на скельному уступі на висоті близько 50 метрів від підніжжя. За допомогою альпіністського спорядження їх звідти зняли.
Значно більше коштувала власна необачність 41-річній відпочиваючій із Санкт-Петербурга, яка біля села Миколаївка Сімферопольського району впала зі скелі заввишки 5 метрів. Незважаючи на невелику начебто висоту, у жінки викликана на місце події аварійно-рятувальна мобільна група виявила складний перелом руки та струс мозку. Медики зробили обезболювання, наклали іммобілізуючу шину та транспортували постраждалу до 6-ї міськлікарні Сімферополя.
Надвечір того самого дня співробітники Алуштинського аварійно-рятувального пункту, застосувавши альпіністське спорядження, зняли із східних схилів Аю-Дагу трьох підлітків. Невідомо як вони забралися на скельний уступ, що на 30 метрів нижче від оглядового майданчика. Зрозумівши, що потрапили у біду, двоє мешканців Мінська (13 та 14 років) та 16-річний житель Казані прийняли єдино правильне рішення — почали кликати на допомогу, яка не забарилася. Її надали гірничорятувальники.
Проте добре було б, якби усі відпочивальники були обережніші та обачніші, адже Кримські гори, хай не такі великі, як світові гірські системи, залишаються горами, а отже, місцем підвищеного ризику та небезпеки, про що треба постійно пам’ятати.