Газа

Представник терористичного угруповання ХАМАС заявив на нараді представників 13 палестинських партій, що його організація і далі вестиме збройну боротьбу на території Ізраїлю. Дехто з палестинських лідерів висловився за призупинення терактів. Тим часом ізраїльський військовий суд постановив, що родичів палестинців, яких підозрюють у належності до екстремістських організацій, слід вислати із Західного берега Йордану до сектора Газа.
Тель-Авів
Війна з’їдає зарплати
В Ізраїлі пройшов найбільший тригодинний страйк держслужбовців, у якому взяли участь сотні тисяч людей. Не працювали державні радіо і телебачення, зупинилися потяги, були затримані авіарейси. Держслужбовці вимагали збільшення зарплат у зв’язку із зростанням інфляції. Цей страйк — перша із акцій протесту, які плановано провести у відповідь на запровадження урядом заходів суворої економії.
Кишинів
Десантника затримали
У Молдові затримано молодика, якого підозрюють в обстрілі будинку президента. Затриманий стверджує, що діяв з хуліганських міркувань і в такий спосіб відзначав 2 серпня День десантника.
Копенгаген
Кавказ як привід для занепокоєння
Керівництво ЄС висловило занепокоєння у зв’язку з напруженістю на російсько-грузинському кордоні й закликало обидві сторони виявити стриманість і дотримуватися своїх міжнародних зобов’язань, «включаючи територіальну цілісність усіх країн регіону», йдеться в заяві головуючої в Євросоюзі Данії.
Вашингтон
Антитерористичні корективи
Президент США Джордж Буш має намір переглянути заплановані раніше асигнування в 5,1 млрд. доларів на боротьбу з тероризмом. Частину цих коштів Конгрес планує спрямувати на розв’язання завдань, не пов’язаних з внутрішньою безпекою. Тим часом Мін’юст США з міркувань безпеки робить жорсткішими правила в’їзду для іноземців. Так, з 11 вересня вихідці з мусульманських країн і країн Близького Сходу при в’їзді до США змушені будуть фотографуватися і проходити процедуру дактилоскопіювання.
Махачкала
Викрадено нідерландця
У Дагестані викрадено главу місії організації «Лікарі без кордонів» 32-річного підданого Нідерландів Аріона Еркеля. Жодних вимог від викрадачів поки що не надходило. За підозрою у викраденні затримано особистого водія Еркеля.
Бухарест
Жертви торнадо
П’ять осіб загинуло, десятки дістали поранення, багато пропало безвісти внаслідок двох смерчів, що пронеслися пізно ввечері в понеділок з інтервалом у півтори години над територією Румунії в зоні нижнього Дунаю. В епіцентрі найсильнішого вихору опинився автобус з людьми, а в смузі руху торнадо — понад 300 будинків.