Після львівської трагедії чимало уваги приділяється формуванню військового бюджету. Однак ще до цієї катастрофи відбулася зустріч голови Комітету Верховної Ради з питань бюджету Петра Порошенка, Міністра оборони Володимира Шкідченка та голови Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Георгія Крючкова, під час якої і йшлося про фінансування армії.
Голова бюджетного комітету Петро Порошенко висловився за істотне збільшення фінансування Збройних Сил, але щоб ці кошти не були витрачені, так би мовити, тільки на проїдання. Бо, по-перше, треба погасити заборгованість за раніше виконану модернізацію Збройних Сил, котра сягає 500 мільйонів гривень, а по-друге, кошти обов’язково треба спрямувати на удосконалення технічної бази військових, навчання і тренування особового складу Збройних Сил. Саме це має стати пріоритетом для Міноборони на шляху відновлення довіри до військових з боку цивільного населення. Адже за рівнем довіри до армії можна оцінити рівень її боєздатності та професіоналізму.
Петро Порошенко впевнений, що в наступному бюджеті буде збільшено фінансування Збройних Сил. І не тільки за рахунок їх скорочення, хоча це теж важливо, а й за допомогою інвентаризації фінансування державних програм, реальних надходжень до бюджету дивідендів від державних підприємств і, головне, жорсткого контролю за цільовим використанням бюджетних коштів.