Незвичайна подія сталася нещодавно у Гриценках Красилівського району, що на Хмельниччині: рій бджіл відправив на той світ корову і мало не забрав життя у господині.
Пенсіонерка Галина П. випасала худобу недалеко від дому, припнувши мотузкою. Пораючись на городі, жінка раптом помітила, що з улюбленицею коїться щось дивовижне: вона скакала довкола кілка і шалено крутила хвостом.
Підійшовши ближче, старенька помітила, що голову корівчини обсів рій бджіл: залітали у вуха, ніздрі, рот й несамовито тяли. Однак як тільки пані Галина почала проганяти бджіл, ті покинули тварину й накинулися на жінку. На крик збіглися сусіди, почали обливати нападників водою. Та медоносці не відступали.
Лише завдяки медикам Антонінської дільничної лікарні жінці вдалося врятувати життя. А от худобині допомогти не змогли. В обласному управлінні ветеринарної медицини таку бджолину агресію пояснити не змогли, нічого подібного останніми роками у краї не фіксувалося. Однак припускають: у такий спосіб рій, який покинув стару пасіку, міг відреагувати на різкі перепади атмосферного тиску або ж «відомстити» за те, що корівчина разом з травою з’їла «королеву» рою, повідомляє наш власний кореспондент Михайло ВАСИЛАШКО.