Станція юних туристів у Кам’янці-Подільському — одна з кращих в Україні. Цього року вже всьоме місцеві родинні династії скелелазів на чолі з директором станції Тетяною Атаманюк разом із колективом ентузіастів організували й провели змагання «Кам’янецькі скелі». Арбітр, киянин Олександр Калінкін, вніс пропозицію про надання цим змаганням статусу всеукраїнських. У Кам’янці команди мають змогу помірятися силами на дистанціях третього класу (норматив кандидата у майстри спорту).
Нещодавно Атаманюк започаткувала пошуково-рятувальну дистанцію, що стала найпопулярнішою серед учасників змагань. Із необхідним спорядженням допомогли благодійники з Німеччини через товариство «Кам’янець-Подільський — Вісбаден» Раїси Павлюкевич. Постійними меценатами змагань є приватний підприємець Мирослав Мошак та керуючий філією банку «Аваль» Ігор Пулавський, який сам колись піднімався на Ельбрус. Місцевий турнір узяла під свій патронат громадська організація «Партія відродження Кам’янця-Подільського».
Якби Укрдержцентр туризму і краєзнавства учнівської молоді посприяв піднесенню змагань «Кам’янецькі скелі» на вищий рівень, це дало б поштовх для підвищення категорій суддів, відкрило б нові можливості для учасників.