Футбол. Ліга чемпіонів. Другий кваліфікаційний раунд. Матчі-відповіді.
«Динамо» (Румунія) — «Брюгге» (Бельгія). 0:1 (перший матч — 1:3). «Загреб» (Хорватія) — «Залаегерсег» (Угорщина). 2:1 (0:1). «Базель» (Швейцарія) — «Жиліна» (Словаччина). 3:0 (1:1). «Левський» (Болгарія) — «Сконто» (Латвія). 2:0 (0:0). «Динамо» (Албанія) — «Брондбю» (Данія). 0:4 (0:0). «Хапоель» (Кіпр) — «Марибор» (Словенія). 4:2 (1:2). «Легія» (Польща) — «Вардар» (Македонія). 1:1 (3:1). «Хіберніан» (Мальта) — «Боавішта» (Португалія). 3:3 (0:4). «Железнічар» (Боснія) — «Ліллестрем» (Норвегія). 1:0 (1:0). «Партизан» (Сербія і Чорногорія) — «Хаммарбю» (Швеція). 4:0 (1:1). «Торпедо» (Грузія) — «Спарта» (Чехія). 1:2 (0:3). «Бєлшина» (Білорусь) — «Маккабі» (Ізраїль, Хайфа). 0:1 (0:4). ГАК (Австрія) — «Шериф» (Молдова). 2:0 (4:1).
«Пюнік» (Вірменія, Єреван) — «Динамо» (Україна, Київ). 2:2. Шацьких, 8, Мелащенко, 28, Артаваз Карамян, 31, Арман Карамян, 57. (Перший матч — 0:4).
«Пюнік»: Карагезян, Артур Мкртичян, Траоре, Чилінгарян, Антонян (Захарян, 84), Агван Мкртичян, Мінасян, Стеванович (Мелоян, 46), Сістерна, Артаваз Карамян, Арман Карамян.
«Динамо»: Шовковський, Гавранчич (Радченко, 53), Боднар, Гусін, Несмачний, Дмитрулін, Мелащенко (Леандро, 46), Гіоане, Шацьких, Чернат, Пеєв (Кардаш, 63).
Попереджено: Агвана Мкртичяна, 7, Гіоане, 9, Гавранчича, 30, Сістерну, 66, Несмачного, 67, Траоре, 80.
Арбітр — Стівен Бенетт (Англія).
7 серпня. Єреван. Республіканський стадіон. 15 000 глядачів.
Отже, динамівці, як і очікувалося, здолали єреванський бар’єр і наступної середи в Софії зіграють перший матч третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти клубу «Левський». Але варто поговорити про матч у столиці Вірменії.
Спочатку все складалося для гостей щонайкраще. Протягом першої половини стартового тайму вони ще більше зміцнили перевагу, довівши загальний рахунок до 6:0! Шацьких точним ударом метрів з восьми забив першого м’яча. А через двадцять хвилин відзначився Мелащенко, який, вигравши боротьбу у захисників і воротаря, спрямував м’яча у порожні ворота.
Після цього футболісти «Динамо», на жаль, почали ставитися до суперника вочевидь зверхньо. За що були миттєво покарані. А коли рахунок став 2:2, спроби киян повернути собі ініціативу були марні. Не змогли вони відновити конструктивних дій. Здавалося, якби динамівці додали у швидкості, суперник не витримав би. Але не сталося так, як бажалося. В обох випадках, коли м’яч побував у воротах нашої команди, не на висоті був і Шовковський. Він, як на мене, припустився прорахунків, на що майстер його класу не мав права.
Звичайно, далася взнаки втрата через травми цілої групи досвідчених гравців оборони. Але про це стало відомо не в Єревані. Ситуація дуже складна — нічого не скажеш. Однак треба виходити з неї, компенсувати втрати іншим — згуртованістю, максимальною віддачею, бойовим настроєм, великим бажанням грати і перемагати. Як і личить справжнім професіоналам. І нехай матч у Єревані слугуватиме «Динамо» серйозним уроком і пересторогою. Адже наступні суперники помилок не прощатимуть.
— Як на мене, на хід гри вплинув результат київського матчу, — прокоментував Олексій Михайличенко. — Забиті нами швидкі два м’ячі також позначилися на діях команди. Кудись поділася відповідальність. Як наслідок — низка помилок у нападі, і особливо у захисті. Однак ми виконали поставлене завдання і вийшли до наступного раунду. Зрозуміло, результатом я задоволений. Хоча, повторюю, сама гра команди залишає бажати кращого.
І наостанок пропоную вам думку про подію її безпосереднього учасника.
— Ми добре усвідомлюємо, що кожний наступний поєдинок Ліги чемпіонів ставитиме перед нами дедалі складніші завдання, — сказав мені в аеропорту «Звартноц» Горан Гавранчич. — Справді, сьогоднішня зустріч була не найкраща для нас. Але правильно кажуть: на помилках вчаться. Становлення нашої команди триває. І всякий досвід (негативний також) нам згодиться...
Єреван—Київ.
Дякуємо керівництву ФК «Динамо» (Київ) за допомогу в організації цього матеріалу.