Москва

Усі, хто прилітав до Москви, напевне мали головну проблему: як дістатися... столиці. Таксисти і приватні перевізники заломлюють за проїзд до найближчої станції метро таку ціну, що робиться зле. А якщо ви прилетите до одного з аеропортів Москви пізно ввечері, то автомафія обов'язково "розведе" вас на 40—50 доларів.
Але від цього тижня пасажири, котрі відлітають з аеропорту Домодєдово та сюди прилітають, зможуть доїхати безпечно й швидко до Павелецького вокзалу суперсучасним електропотягом. Новий експрес починає курсувати з 6-ї години ранку з інтервалом в одну годину. Він може взяти 500 пасажирів, які перед відправленням у Домодєдово проходять передполітну реєстрацію, митний огляд та оформлення багажу. Валізи пасажирові тягати в Домодєдово не доведеться. Їх відправлять на борт літака з вокзалу, а пасажирів ескалаторна стрічка від електропотягу доставить прямо до трапа.
Журналістів першими запросили в поїздку за маршрутом Павелецький вокзал — Домодєдово. Можу сказати, що й сам експрес, і його салон, стилізований під літаковий, справляють враження. М'які крісла, кондиціонери, електронний біжучий рядок з інформацією про температуру повітря і поточний час роблять 39-хвилинну поїздку приємною. Вартість проїзду пасажира входить у ціну авіаквитка, а ті, хто проводжає і зустрічає, платять лише близько 8 гривень. Московській залізниці реалізація цього проекту коштувала трохи більш як 3 млн. доларів. Передбачається, що окупляться ці затрати за чотири роки. Але скільки нервових клітин і гаманців буде збережено, підрахувати неможливо, повідомляє наш кореспондент Ярослав СЕРГІЄНКО.
Лондон
Реальна загроза
Уряд Великої Британії рекомендує підданим королівства здійснювати поїздки до Пакистану лише в разі крайньої потреби «у зв’язку з реальною загрозою тероризму в цій країні».
Газа
Танки в місті
Ізраїльські танки вчора вранці оточили територію населених пунктів Бейт-Лахія, Бейт-Ханун і табору біженців Джебалія. Бульдозери почали руйнувати будинки палестинців.
Баку
У центрі уваги карабаський конфлікт
На кордоні Азербайджану та Вірменії в Садаракському районі Нахічеванської автономної республіки 14 серпня відбудеться зустріч президентів двох країн Гейдара Алієва та Роберта Кочаряна. Передбачається, що вони обговорять питання розв’язання карабаського конфлікту.
Сеул
Ні — біологічній зброї
Корея офіційно відмовилася від використання біологічної зброї. Уряд Південної Кореї зобов’язався виконувати цю умову за будь-яких обставин.
Ла-Пас
І сусіди задоволені
У Болівії приступив до виконання обов’язків новий президент Гонсало Санчес де Лосада. Він пообіцяв боротися з корупцією і кризою в країні, де 60 відсотків населення живе в бідності. Його суперником на виборах був Ево Моралес, за якого голосували індіанці, котрі збирали коку, що є сировиною для виробництва кокаїну.