Донецький «Шахтар», який з 2000 року не програвав 
у національному чемпіонаті, зазнав відчутної невдачі в Луцьку
Футбол. Чемпіонат країни. Вища ліга. 6-й тур.
«Волинь» — «Шахтар». 2:0. 12 000 глядачів. Голи: Кривий, 47, Гребеножко, 87.
«Кривбас» — «Металург» Зп. 0:0.  5 000.
«Ворскла» — «Таврія». 1:0. 5 000. Швецов, 82.
«Оболонь» — «Арсенал». 0:2. 8 000. Іванов, 3, Абхазава, 85.
«Поліграфтехніка» — «Металіст». 1:1. 3 200. Косилов, 17 — Костюков, 78.
«Металург» Д — «Дніпро». 1:3. 3 000. Зотов, 29 — Єзерський, 9, Венглинський, 45, з пенальті, Максимюк, 61.
«Металург» М — «Чорноморець». 2:0. 8 000. Молокуцко, 56, Рикун, 80.
В огляді попереднього туру ми зосереджували увагу на тому, що гра «Шахтаря» в поєдинку проти динамівців, м’яко кажучи, не була переконливою. Особливо в нападі. І це ще більше проявилося на полі стадіону «Авангард» у Луцьку. Либонь, «вуглярі» затягли святкування перемоги над своїм головним конкурентом і не вийшли зі стану ейфорії.
А от переможець попереднього турніру першої ліги (інакше кажучи — малий чемпіон України) підготувався до поєдинку з лідером щонайліпше. Як показав матч, підопічні Віталія Кварцяного не виснажилися, діяли гостро, грамотно вели оборону і виграли «війну» в повітрі. До речі, два моменти, які поставили на коліна команду Невіо Скали, завершувалися ударами головою.
Після невдачі в зустрічі з «Арсеналом» ми щиро пожаліли «Волинь» і побажали її гравцям та тренерові не опускати руки, а вірити у світлі дні. Тому дуже приємно, що волиняни виявилися справжніми чоловіками, не піддалися розпачеві. Своєю переконливою і успішною грою тепер радують багатьох.
Невіо Скала після поєдинку привітав лучан із заслуженою перемогою. Назвав «Волинь» командою сконцентрованою, агресивною, а результат — цілком справедливим.
— Не приховую, що розчарований грою своїх футболістів, — сказав він. — Команда діяла повільно, мала втомлений вигляд. Сподіваюся, ця поразка допоможе моїм гравцям знову стати ногами на землю. Сьогодні вони були, на жаль, надто самовпевнені.
— У нас ніколи не буває планів, щоб грати абияк, —приєднався до розмови з журналістами Віталій Кварцяний. — За характером я — людина вимоглива. Ми всі гуртом переживали за результат. Тому готувалися до поєдинку з чемпіоном особливо. Щодня проводили методичні заняття. Я особисто разів з вісім передивився відеокасети з матчами «Шахтаря». Вивчив його сильні і слабкі сторони. Однак ми не скористалися ще двома-трьома нагодами забити.
— У наступному турі «Волинь» гратиме в Києві проти «Динамо». Що думаєте про ту зустріч?
— Буде дуже важко. Але шукатимемо можливості зіграти на результат. Можливо, обережно. Головне — не припуститися прикрих помилок...
Ще один донецький клуб — «Металург» — також зазнав поразки. Причому вдома і від одного із своїх головних конкурентів на призове місце.
Завдяки цьому успіхові «Дніпро» став одноосібним лідером чемпіонату. А слідом за ним — київський «Арсенал», який на своєму стадіоні НСК «Олімпійський»... гостював у земляків з «Оболоні». І виявив неабияку «невдячність». Утім, гостра, безкомпромісна боротьба тривала весь ігровий час. І оболонці, між іншим, мали кілька моментів для взяття воріт. Але, як кажуть, це був не їхній день.
Знову забив грузинський форвард «канонірів» Абхазава. Він тепер з п’ятьма м’ячами очолює список найкращих бомбардирів чемпіонату. Це, безперечно, дуже вдале придбання клубу. До речі, Шалву «Арсеналові» порекомендував блискучий у минулому форвард і знаний голеадор тбіліського «Динамо» та збірної СРСР Реваз Челебадзе. Прихильники київського клубу, звісно, вдячні йому за це.
Наступний тур чемпіонату відбудеться аж 17 серпня. Але відпочивати в цей проміжок часу буде ніколи. Адже київське «Динамо» зіграє завтра матч-відповідь другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти «Пюніка» в Єревані. У разі подолання цього бар’єра динамівці разом із «Шахтарем» зіграють перші матчі третього кваліфікаційного раунду головного клубного турніру Європи (13—14 серпня).
У запорізького «Металурга» також відповідальні справи. Він у матчі першого кваліфікаційного раунду Кубка УЄФА прийматиме мальтійський клуб з поетичною назвою «Біркіркара». А ще наші клуби в суботу (10 серпня) проведуть матчі 1/32 фіналу розіграшу Кубка України.
Першість країни. Перша ліга. 5-й тур. «Прикарпаття» — «Арсенал». 1:0. «Сталь» — «Полісся». 2:1. «Нафтовик» — «Закарпаття». 1:0. «Динамо-2» — «Сокіл». 3:0. «Зірка» — «Спартак». 4:1. «Миколаїв» — «Красилів». 0:2. «Шахтар-2» — «Система-Борекс». 1:1. «Борисфен» — ЦСКА. 2:0. Матч «Карпати-2» — «Вінниця» перенесено.
Лідирують: «Зірка» — 13 очок, «Динамо-2» — 12, «Сталь», «Нафтовик», «Миколаїв» — по 10.