Народжені цієї прекрасної літньої пори ніби увібрали в себе все краще від неї: людяність, порядність, небайдужість, толерантність. Такий у житті Микола Сорока. А сузір’я Лева додало йому рис, без яких не обійтись сучасному керівникові: наполегливості, розважливості, компетентності, вміння бачити перспективу, а ще — згуртувати людей на корисну справу. Певно, саме тому в його активі як голови обласної державної адміністрації Рівненської області чимало гарних справ, про які розповідав «Голос України». Згадаймо хоча б будівництво у Березно першої в Україні сірникової фабрики, академмістечка для викладачів Національного університету «Острозька академія» в Острозі, облаштування сучасного центру серцево-судинної хірургії в Рівненській обласній лікарні, особисту опіку над обласним госпіталем інвалідів війни у Клевані... Для такого переліку не вистачило б рамок і об’ємної статті.
Очевидне інше: як добрий господар оцінює своє переджнивне поле, так і голова Рівненської облдержадміністрації Микола Сорока у день свого п’ятдесятиріччя має всі підстави пишатися зробленим ним у регіоні. Зрештою, сільськогосподарська тематика для нього не щось абстрактне, бо більше двох десятиліть він працював у цій галузі, пройшовши шлях від головного інженера колгоспу імені Б. Хмельницького Новоград-Волинського району Житомирської області до голови правління ВАТ «Рівненське обласне підприємство з матеріально-технічного і сервісного забезпечення «Облагротехсервіс». Ця віха в житті Миколи Сороки позначена присвоєнням йому почесного звання «Заслужений працівник сільського господарства України».
З лютого 1997 року Микола Сорока, вже як голова Рівненської облдержадміністрації, прийняв на себе відповідальність за долю області. Завжди дивує неймовірна працездатність цієї людини: щойно реалізовано одну ідею, як її змінює інша... І так весь час.
Микола Сорока — дійсний член Української академії економічної кібернетики, кандидат економічних наук, автор ряду наукових праць. 2000 року нагороджений орденом «За заслуги» 3-го ступеня, 2001-го — золотою медаллю Міжнародної кадрової академії «За ефективне управління», а за сприяння утвердженню духовності і зміцненню українського православ’я, шляхів до миру і злагоди — орденами Святого Князя Володимира Великого, Преподобного Нестора-літописця та Різдва Христового—2000 УПЦ та УПЦ КП.
Щиро вітаємо голову Рівненської облдержадміністрації Миколу Петровича Сороку з його першим п’ятдесятиріччям. Хай воно буде для нього радісним і щасливим. Здоров’я міцного, всіляких життєвих успіхів Вам і Вашій родині!
Колектив газети «Голос України».