Одеса

Схоже, встановлено нові обставини смерті судді Одеського обласного господарського суду Ігоря Ткачука, якого було знайдено 30 липня повішеним у гаражі власного будинку в селищі Затока Білгород-Дністровського району.

Раніше повідомляли, що на тілі судді, котре знайшла його дружина, не було ознак насильницької смерті, не виявлено також передсмертної записки. Але тепер, як повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна», прокуратура Одеської області за фактом повішення порушила кримінальну справу за ст. 115 ч. 1 Кримінального кодексу (умисне вбивство).

Агентство посилається на думку колишнього голови парламентського Комітету у справах боротьби з оргзлочинністю і корупцією народного депутата України Юрія Кармазіна, в якого версія про самогубство судді викликає сумнів. Депутат-одесит нагадав, що раніше І. Ткачук входив до складу слідчої бригади Генпрокуратури з розслідування зловживань у Чорноморському морському пароплавстві (справа «БЛАСКО». — ІФ). У його віданні також було чимало резонансних справ, пов’язаних зі зловживаннями в Одеському морському торговому порту, на Чорноморській регіональній митниці. Цього дня суддя мав виносити рішення у справі, пов’язаній з Одеським морським торговим портом. Під час обшуку в будинку загиблого не виявлено матеріалів судової справи, всі телефони — мобільний, міський — вимкнено, а руки судді було сковано наручниками, зазначив Ю. Кармазін.

2 серпня — День Аеромобільних військ України