Аеромобільні війська — це елітний підрозділ нашої армії. Постать воїна-десантника завжди була оточена ореолом слави. Кількість бажаючих вступити до «крилатого факультету» Одеського інституту Сухопутних військ щороку зростає. Цей військовий навчальний заклад, де готують офіцерів-десантників, — єдиний в Україні, тому вимоги до вступників тут, безперечно, високі. Крім бездоганного здоров’я та доброї фізичної підготовки, майбутній офіцер-десантник повинен мати добру загальну освіту, володіти іноземними мовами.
Історія підготовки офіцерів-десантників в Україні починається з 5 вересня 1994 року, коли на базі Одеського інституту Сухопутних військ було створено факультет аеромобільних військ. Завдання закладу — сформувати національні офіцерські кадри, зокрема десантників.
За останні роки було побудовано та відкрито два власні посадкові майданчики в навчальному центрі «Чабанка», що біля Одеси. Це дає можливість проводити десантування курсантів на навчальній базі інституту.
Аеромобільний — кращий в інституті. Його курсанти вже давно зарекомендували себе на спортивних змаганнях, від інститутських — до міжнародних.
Сьогодні на стадіоні «Спартак» в Одесі курсанти факультету покажуть справжнє шоу: виступи парашутистів — акробатичні фігури, рукопашний бій, знешкодження противника, вправи зі зброєю тощо, повідомляє журналіст Сергій ДАНИЛЕНКО.