У Комітеті з зовнішньої політики сенату США відбулися дебати про можливу війну з Іраком. В адміністрації Буша сперечаються щодо плану повалення іракського лідера Саддама Хусейна: віце-президент США Дік Чейні й міністр оборони Дональд Рамсфелд наполягають на негайній ліквідації режиму. Британці оцінюють свої сили напередодні війни, а західні журналісти щодня висувають нові версії її ведення.
Американці переконані, що Саддам Хусейн являє собою загрозу, оскільки має зброю масового ураження. Так, колишній глава групи інспекторів ООН Річард Батлер на слуханнях заявив, що іракська програма з розробки біологічної та хімічної зброї досі діє і, можливо, Ірак уже близький до створення атомної бомби. А отже, зволікання...
Проте аналіз нещодавніх військових навчань британської армії в пустелі виявив недоліки, які можуть серйозно відбитися на здатності американських союзників взяти участь у воєнній операції проти Іраку. Наприклад, танки часто застрягали в пісках, а солдатські черевики не витримували високої температури, розсипаючись на ногах. Втім, військові США також схильні до обережного підходу з нерозгортанням великої кількості підрозділів. І більшість їх проти швидкого розв’язування війни.