Студентка економічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Ірина Коцур ніяк не може зрозуміти багатьох своїх ровесниць які нарікають на нудьгу й сірість існування, твердять, що життєві ідеали буцімто девальвовані, а духовні цінності — бридка вигадка філософів.
Кілька років тому вона створила свою модельну агенцію. Цим у Чернівцях сьогодні нікого не здивуєш — фотомодельками хоч греблю гати. Але ініціативна дівчина зробила ставку на дітей. Основний контингент її агенції — дівчатка й хлопчики дошкільного та шкільного віку.
Ірина через засоби масової інформації подала оголошення: мовляв, беремо всіх, головне, щоб малюк мав іскру Божу й бажання присвятити себе модельній справі. Навчають діток молоді обдаровані педагоги за перевіреним принципом: від простого до складного. Звідси й назва агенції — «Крок за кроком».
Юним фотомоделькам Ірини Коцур вже не раз аплодували чернівчани. Творчі звіти сподобались глядачам своєю свіжістю й неординарністю. Усі сценарії цих шоу Ірина писала сама. Хоча дорослі їй радили: попроси зробити це когось із маститих письменників чи журналістів. Але дівчина обійшлася власними силами. І, мабуть, мала рацію: вона ближче до дітей, краще знає їхні уподобання.
Нещодавно агенція розрослася. За рахунок чернівецьких дітей-близнюків. Ірина вирішила створити з їхньою участю самобутнє, оригінальне шоу. І це їй вдалося. Дебют близнят відбувся у приміщенні муздрамтеатру. Імпреза була під знаком запитання — деякі діти не мали за що придбати сценічні костюми. Але Ірина зуміла розбудити серця місцевих багатіїв — і вони труснули гаманцями. Підсобив близнюкам і один заможний громадянин США, знайомий Іринчиних батьків.
Учасники шоу виступали, як справжні актори: співали танцювали, декламували. Дійство супроводжували чудова музика, феєричні світлові ефекти. Репортаж про імпрезу кілька разів демонструвався по місцевому телебаченню.
Близнюки успішно опановують ази модельного мистецтва. А тим часом невгамовна чернівецька студентка сушить собі голову тим, як влаштували їх виступ на столичній сцені. І справді: настав час піднімати творчу планку її обдарованих вихованців. Таке шоу цілком гідне київських подіумів хоча б тому, що воно не має аналогів в Україні.