Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики та праці у міжсесійний період продовжує роботу над більш як 30 законопроектами, які плановано включити для розгляду парламентом на другій сесії.
Як повідомляє Інформуправління ВР, опрацьовується проект Трудового кодексу України, проекти законів «Про встановлення розміру мінімальної заробітної плати на 2003 рік», «Про соціальну підтримку населення щодо оплати житлово-комунальних послуг», «Про відповідальність постачальників за виготовлення і реалізацію неякісної і небезпечної продукції», готується нова редакція законопроекту «Про колективні договори та угоди».
Комітет опрацьовує низку законопроектів про внесення змін до чинних законів. Зокрема, до Кодексу законів про працю України (стосовно порядку залучення працівників до роботи у святкові та неробочі дні), до деяких законодавчих актів (про відповідальність та контроль за сплатою внесків на соціальне страхування), до Закону України «Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України» (про закріплення фінансових джерел компенсації та порядок повернення заощаджень), до Закону України «Про індексацію грошових доходів населення» (стосовно проведення індексації в межах прожиткового мінімуму).
Комітет також узагальнює пропозиції стосовно змін до Закону «Про пенсійне забезпечення» (про розмір мінімальних трудових пенсій за віком та їх індексацію через інфляційні процеси), до проектів законів: «Про податок на доходи фізичних осіб», «Про використання розміру неоподатковуваного мінімуму», «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», «Про основи соціального захисту інвалідів» та ін.
З метою контролю за виконанням законів і постанов Верховної Ради комітет планує проаналізувати виконання Закону «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням» та ефективність діяльності Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності і Українського фонду соціальних інвестицій.
На вересень заплановано день уряду «Про заходи Кабінету Міністрів України з реалізації Стратегії подолання бідності в Україні».