У дитинстві, яке пройшло на річці Південний Буг, Георгій Марченко буквально обростав юрбою однолітків. Мав через бідність лише один із пари ковзанів, і викатував на ньому такі піруети по першому хрумкому льоду, що викликав у хлопців щирий захват і повагу. Так само, коли влітку першим безстрашно занурювався у річку між корчі за раками. І завжди ділився з тими, хто їх не мав.

Ця щедрість, приязне ставлення до людей притаманні йому і сьогодні. Слід завжди робити людям добро —вчили його глибоковіруючі батьки. Двадцять років він віддав керівній роботі в Кам’янець-Подільському житлово-комунальному господарстві. І свою місію керівника вершив за Біблією, яка у нього на столі.

Нині він — начальник міської шляхової дільниці, в якій працює понад 200 чоловік. З його приходом організація активно запрацювала.

Марченко — відомий у місті благодійник. Завжди знаходить можливість допомогти дітям-сиротам, інвалідам, літнім людям, громадським організаціям, міському соціальному центру «Надія». А особливо любить відвідувати дітей у притулку «Малятко», де на нього чекає «заноза» — дворічна сиротинка, котра завжди міцно обнімає найкращого в світі дідуся...

Товариству «Наша доля» міська рада надала маленьку кімнатку. Пісок і скло, труби, лічильники води та електроенергії, вікна, двері, транспорт — усе це дарунки шляхової дільниці.

До речі, «Наша доля» розташована на території виборчого округу, де Марченко цього року став депутатом міськради з великою перевагою. Своїм виборцям він допоміг впорядкувати мікрорайон, подбавши про павільйон автобусної зупинки, ремонт дороги, озеленення, освітлення дворів та під’їздів тощо.

Зінаїда ГЕТЬМАН,Оксана РУБАШЕВСЬКА,члени товариства «Наша доля».

Кам’янець-Подільський

Хмельницької області.