Київ
Продовження теми
Таким «маршем» позначаються нинішні стосунки податкової і видавничо-поліграфічного центру «Такі справи». Днями перший заступник голови ДПА в Києві В. Дієсперов повідомив, що адміністративний арешт рахунків фірми скасовано. Правда, ця новина — попри весь її оптимізм — не позбавлена «пікантної приправи». Свого часу накладений податківцями арешт суддя Господарського суду Києва Е. Шевченко продовжив до 6 серпня. Ми, звичайно, знаємо, що митарі можуть усе. Але як вони анулювали судове рішення — ось у чому «секрет рецепта».
Керівники «ТС» відступ податківців на «два кроки» пояснюють кількома причинами. Одна з них — під тиском «оборонних» публікацій у газетах, які об’єктивно висвітлюють конфлікт, ДПА змушена потрохи згортати свої сили. Занадто великий розголос. Ще одна причина ознак «перемир’я» — видавцям пропонують «здати» одного з опозиційних замовників. В обмін на ... Але ставлення до цього у сторін конфлікту різне: «Такі справи» симпатизують усім замовникам «комерційно», як і належить приватній фірмі. Податківці люблять своїх «об’єктів» з пристрастю і талантом чиновника, який вдарився в тонку «лірику»: «Хай Конституцію люблять в інших державах, а в нас...»
Про всяк випадок, «ТС» не згортатиме судової боротьби з «добрим противником». Адже в того в запасі завжди «крок назад», повідомляє наш кореспондент Людмила КОХАНЕЦЬ.