Аден

Міжнародний терорист Усама бен Ладен поставив на чолі мережі «Аль-Каїди» свого старшого сина Сада. На думку спостерігачів, це призначення свідчить про те, що Усама бен Ладен або був тяжко поранений під час американських ударів по Афганістану, або вже помер. Єдиними свідченнями, за якими робляться ці висновки, є відеозаписи з його зображенням, що транслювалися протягом останніх місяців.
Лондон
Король закликає утриматися
Король Йорданії Абдалла закликав утриматися від військової акції проти Іраку. Він відкинув твердження про те, що Йорданія дозволить використати свою територію для підготовки американського вторгнення в Ірак. Абдалла перебуває в Лондоні, де проведе переговори з прем’єр-міністром Тоні Блером. У середу він має намір зустрітися у Вашингтоні з Джорджем Бушем.
Надія залишається
Англійський прем’єр-міністр Тоні Блер заявив, що атака на Ірак не неминуча, і він сподівається на можливі переговори про повернення інспекторів ООН з контролю над озброєннями. «Ми поки що не прийняли рішення. Перш ніж ми його приймемо, ми повинні обміркувати багато аспектів цієї проблеми», — заявив він.
Париж
Неонацистів спіймали на гарячому
Як заявила французька поліція, за нелегальне зберігання зброї у місті Нефшатель-ан-Брей на північному сході країни були заарештовані три особи. У них знайдено матеріали нацистського змісту, в тому числі книги, й уніформу. Частина знайденої зброї виготовлена в роки другоі світової війни.
Нью-Йорк
Обставини перекручені
ООН виявила, що США приховували факти, пов’язані з нальотом на весілля у афганській провінції Урузган, в результаті якого загинуло майже 50 осіб. Попередня перевірка виявила, що немає жодних підтверджень заявам США про те, що їх атака була відповіддю на вогонь, відкритий по військовим із землі. Були виявлені й інші суперечності в тому, як американці описали те, що сталося.
 Ісламабад
Дипломатія краща за війну
Держсекретар США Колін Пауелл сказав, що запевнення Пакистану про те, що він покладе край вилазкам бойовиків в індійську частину Кашміру, дуже важливі. Пауелл, який прибув до Пакистану із сусідньої Індії, закликав обидві сторони до пом’якшення напруженості довкола Кашміру та до стабілізації обстановки в регіоні.
Бандар-Сері-Бегаван
Огидна загроза
Міністри іноземних справ АСЕАН розпочали переговори в Брунеї для вироблення декларації про боротьбу з тероризмом. Вона має бути підписана в середу, коли до учасників зустрічі приєднається американський держсекретар Колін Пауелл. Відкриваючи зустріч, султан Брунею Хассанал Болкіях (на знімку) заявив, що тероризм — найогидніша загроза сучасному світу.