У британців багато забобонів, але один із найпоширеніших — не можна проходити під драбиною. Жителі «туманного Альбіону» переконані, що це спричиняє грандіозні невдачі. Тому, щоб уникнути катастроф, вони ладні обходити драбини навіть дорогою з інтенсивним рухом!

А якщо комусь не вистачило мужності кинутися під авто і все ж довелося пройти під фатальними східцями, то на такий випадок винахідливі англійці розробили два відносно легкі способи уникнути неприємностей. Перший — схрестити пальці та тримати їх так, аж поки не побачите собаку. Другий — лизнути палець, намалювати хрестик на носках взуття і не дивитися на нього, поки позначка не висохне.
Неоднозначно до вас поставляться, якщо у сонячну погоду на вулицях якогось британського містечка ви розкриєте парасольку. Вважається, що цим накликаєте дощ. Постійна мжичка на «туманному Альбіоні» і без накликання частий гість, тому гарну погоду у Великій Британії цінять над усе, і дуже не люблять тих, хто провокує хмари.
Число 13 британці вважають вкрай нещасливим. А якщо 13-й день місяця припадає на п’ятницю, то багато англійців взагалі залишаються вдома і не випробовують долю.
Найгірше лихо для англійців — розбити дзеркало. Це приносить сім років нещастя! Такий забобон виник у стародавні часи, коли дзеркала вважали речами богів.
Чорні коти, переконані у Британії, приносять удачу, хоча вони і асоціюються з відьмами. Особливою удачею буде, якщо чорний кіт перейде вам дорогу, хоча, наприклад, в Америці це означає зовсім протилежне.
Нарешті, загальнопоширеним забобоном є постукати по дереву на удачу. Це зазвичай роблять тоді, коли думають, що сказали щось таке, що випробовує долю. Наприклад, «моя машина ще жодного разу не ламалася —постукаю по дереву!»
Звичайно, можна сказати, що у забобони вірять ті люди, які не впевнені у власних силах, і тому покладаються на сили надприродні. Однак незаперечний факт і те, що кожний забобон — дзеркало народної культури і на порожньому місці, як правило, не виникає...