Представництво «Репортерів без кордонів» в Україні — Інститут масової інформації — організувало позавчора в УНІАН прес-конференцію, присвячену останнім подіям довкола «справи Александрова». В ній узяли участь дружина і син убитого журналіста — Людмила і Олексій Александрови та адвокат Богдан Ференц.

— На жаль, вердикт Верховного Суду про часткове задоволення касаційної скарги прокуратури на рішення Донецького обласного апеляційного суду не зовсім такий, як ми сподівалися. Але вердикт є вердикт, і не наша справа «відправляти його на лаву підсудних», — пояснив оглядачеві «ГУ» позицію правозахисної журналістської організації один з її керівників Леонід Звєрєв. — Нас цілком задовольняє нове слідство. Головне, щоб його проводили професіонально і принципово. Новий Генпрокурор пообіцяв, як пам’ятаємо, зробити справою своєї честі розслідування вбивств журналістів Гонгадзе й Александрова. Ми чекаємо результатів, щиро вболіваючи за честь Святослава Піскуна.
Адвокат Богдан Ференц вважає, що від направлення справи про вбивство керівника «ТОРу» на нове розслідування родина Ігоря Александрова «нічого не втрачає», оскільки «посмертно винний» Юрій Вередюк «поза сумнівом, не мав жодного відношення до загибелі журналіста». І це легко можна встановити, якщо, звичайно, на другому етапі слідства виявити «професіоналізм і моральність». А коли цього не буде і прокуратура закриє справу через смерть обвинуваченого, потерпілі і адвокат вживатимуть «усіх активних протестних дій у межах Кримінально-процесуального кодексу».
Вдова донецького журналіста переконана, що «перше» слідство не тільки не змогло назвати імен справжніх замовників і виконавців убивства, істинних причин та мотивів злочину, а й не хотіло це робити. На що також є свої причини. Людмила подякувала колегам загиблого журналіста за постійну увагу до перебігу «справи Александрова»: «Істину в ній треба відшукати ще й заради того, аби захистити право інших журналістів вільно й безперешкодно робити свою справу».