Шановні друзі!
28 липня в Україні відзначають День працівників торгівлі — свято, започатковане в незалежній державі як визнання суспільством важливості професії торгового працівника.
Слід відзначити, що позитивні тенденції в розвитку економіки, які формувалися протягом останніх шести років, повною мірою знайшли свій відбиток на споживчому ринку Києва.
Торговельна галузь міста — складний господарський комплекс, від чіткої роботи якого значною мірою залежать добробут людей, їх соціальний спокій та настрій.
У місті функціонують 6138 підприємств торгівлі та громадського харчування, на яких працюють понад 250 тисяч осіб, або кожний десятий його житель. Лише в цьому році з відкриттям підземних торгових площ «Метрограду» в Бессарабському кварталі та «Глобусу» на майдані Незалежності галузь поповнилась більш як двома тисячами робочих місць.
Річний обсяг роздрібного товарообігу Києва —майже 16 відсотків загальнодержавного, або шоста його частина. За перше півріччя нинішнього року він становив 2709 млн. гривень, що на 17,4 відсотка більше, ніж попереднього.
Невпізнанно змінюється зовнішній вигляд і внутрішнє оформлення багатьох торговельних підприємств. Активно запроваджуються нові прогресивні форми обслуговування покупців, які сприяють повнішому врахуванню інтересів та задоволенню запитів громадян. Доброзичливість, конкретність, ввічливість стали нормою у повсякденній роботі працівників торгівлі міста.
Відрадно й те, що торгівля цілеспрямовано орієнтується на продукцію вітчизняного товаровиробника, неухильно збільшується реалізація продовольчих товарів місцевих підприємств харчової та переробної промисловості.
Шановні працівники торгівлі!
Ми розглядаємо вашу працю як надзвичайно важливу ланку життєзабезпечення міста, дійовий чинник соціальної стабільності, добробуту, здоров’я і гарного настрою киян. Тому ми цінуємо вашу невтомну працю, підтримуємо і будемо всіляко підтримувати торговельну галузь Києва.
Ми розуміємо, що потрібно ще багато зробити для подальшого становлення цієї важливої галузі економіки Києва. І ми разом зробимо для цього все необхідне, бо в нас є головне — працьовиті кваліфіковані кадри.
Тож від імені Київської міської ради, Київської міської державної адміністрації і від себе особисто сердечно вітаю всіх працівників торгівлі та громадського харчування з вашим професійним святом.
Зичу вам міцного здоров’я, сімейного благополуччя, миру і злагоди, нових трудових звершень для добра киян та процвітання столиці.
З повагою, Олександр ОМЕЛЬЧЕНКО, київський міський голова.