Винесено вирок у справі колишнього прем’єра Білорусі Михайла Чигиря. Його зачитували майже чотири години. Чигиря визнано винним в ухилянні від сплати податків і засуджено на три роки позбавлення волі з відстрочкою на два роки.

Крім того, майно колишнього глави уряду має бути конфісковано, йому заборонено протягом п’яти років обіймати керівні посади. До місцевого бюджету екс-прем’єр мусить сплатити штраф у розмірі майже 4,5 тис. доларів. Річ у тім, що у 1998—1999 рр. Михайло Чигир працював у Москві і платив податки в російську казну. Білоруські податки вищі, і, на думку суду, він мав доплачувати різницю в бюджет Білорусі. Як вважає Михайло Чигир, «це переслідування за політичними, а не за кримінальними мотивами».
Другий епізод справи  — обвинувачення в халатності. Справу про халатність закрито через закінчення терміну давності. 
Нагадаю: кримінальну справу проти екс-прем’єра порушили 1999 року, невдовзі після того, як він як кандидат узяв участь у тривалій опозиційній акції — альтернативних президентських виборах. Чигиря обвинуватили в низці економічних злочинів, і в травні 2000-го він отримав три роки умовно. Однак цей вирок восени того ж таки року було скасовано Верховним Судом, а справу направлено на дослідування.
 
Мінськ.