Дві великі пожежі на торф’яниках поблизу сіл Кам’яне Рокитнівського та Сварицевичі Дубровицького районів довелося гасити цими днями пожежникам і підрозділам головного управління з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Рівненської облдержадміністрації. Загалом було задіяно близько ста тридцяти чоловік.
Як повідомив перший заступник начальника згаданого управління Віктор Симонюк, тільки в Рокитнівському районі горіло близько тридцяти гектарів торф’яників. Вогонь, якому залишалося триста метрів до україно-білоруського кордону, міг перекинутися на лісові масиви та посіви зернових. Така біда спіткала і білоруських колег, які по той бік кордону боролись з вогнем. Ситуацію ускладнювала неймовірна спека, а також те, що в меліоративних каналах не було води. Вогнеборці мусили їздити по неї за 4—10 кілометрів. Спеціалісти припускають, що причина пожеж — необережне поводження з вогнем місцевих жителів, кинуті недопалки. На щастя, пожежі локалізовано, але чиясь легковажність стала державі в копієчку, передає наш власний кореспондент Олександра ЮРКОВА.
* * *
Така проблема постала і на Чернігівщині. Дим від пожеж на торф’яниках у Ріпкинському, Чернігівському районах та Гомельської області Білорусі досяг обласного центру. На Придесенні палають торф’яники на площі понад 150 гектарів. Хоча пожежники та лісівники щодня локалізують розміри стихії, проте вона завдає клопоту мешканцям сіл Василева Гута, Центральне, Хропате, Дніпровське, Задеріївка, Ліски, Лопатні, Радуль та інших, інформує наш власний кореспонент Сергій ПАВЛЕНКО.