Дві доби не працювало заблоковане колишніми працівниками україно-німецьке СП «ЗАТ Графія-Україна». Заколотники на чолі з екс-головним бухгалтером підприємства Галиною Сидорчук захопили адміністративні та виробничі приміщення й оголосили себе «єдиними законними акціонерами».
Тільки після звернення власників ЗАТ до прокуратури, а згодом і до Посольства Німеччини в Україні в інцидент втрутилися працівники правоохоронних органів.
Придніпровський районний суд визнав дії групи акціонерів підприємства незаконними і зобов’язав їх покинути приміщення. Прокуратура цього ж району порушила кримінальну справу проти самочинних дій та їх виконавців.
Нині «Графія-Україна» працює в робочому ритмі. Однак голова наглядової ради ЗАТ Олаф Гундлах заявив, що через кричуще самоуправство і «загальмованість» правоохоронців постраждала не тільки їхня репутація, а й діловий імідж України. Адже не лише німецьким власникам спільного підприємства доведеться глибоко замислитися над тим, чи правильно вони зробили, вклавши мільйони доларів інвестицій в колишню обласну друкарню. Над цим запитанням міркуватимуть й інші інвестори, які прийшли в Україну.