Дванадцять територіальних громад Вінниччини отримають загалом 6,8 мільйона гривень цільової безповоротної допомоги від швейцарських партнерів на будівництво водогонів і спорудження артезіанських свердловин на своїх територіях.
Роботи фінансуватимуть за кошти швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні DESPRО». Угоду з іноземним партнером підписано облдержадміністрацією. Отримають гроші 12 переможців конкурсних проектів. Кожній громаді гарантовано по 370 тисяч гривень, ще по 50 тисяч виділять на облаштування джерел водопостачання. 

Керівник проекту DESPRО в Україні Оксана Гарнець акцентувала увагу на збільшенні суми для переможців — торік виплати становили по 220 тисяч гривень на громаду.
— Міжнародний партнер нинішнього року надає Вінниччині стільки грошей, як загалом їх було виділено за усі попередні роки співпраці, починаючи з 2007-го, — каже Оксана Гарнець. — Можливо, це через складну ситуацію в країні, а можливо, швейцарці знайшли в особі вінничан надійних партнерів, з якими хочеться поглиблювати співпрацю.
За словами першого заступника голови Вінницької ОДА Андрія Гижка, кожен такий проект, а їх уже реалізовано понад 40 за час співпраці за програмою DESPRО, передбачає співфінансування у виконанні робіт. На реалізацію цьогорічних проектів-переможців передбачено виділити з обласного бюджету 550 тисяч гривень.
Як стверджує Оксана Гарнець, DESPRO надає технічну допомогу і сприяє поліпшенню комунальних послуг у селах Вінницької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Полтавської та Сумської областей. Надана допомога є цільовою і безповоротною.
Вінницька область.