Біатлон. Контіолахті (Фінляндія). Чемпіонат світу. Українка Валентина Семеренко (на знімку) здобула перемогу в перегонах із масовим стартом (12,5 км). Ця перемога — насамперед завдяки чистій стрільбі нашої спортовки.
Із 22 особистих стартів сезону цей — тільки четвертий, у якому Валя не припустилася жодного промаху.
Розв’язка цих перегонів відбулася під час останньої стрільби, коли на стрільбище одночасно прийшли: Валентина, чешка Габріела Соукалова та молода німкеня Франциска Прейсс. На щастя для Семеренко та українських уболівальників, Прейсс і Соукалова зробили свої перші промахи в гонці саме в цей момент.
Валентина пішла на останнє коло з перевагою у 19 секунд. Чешка не змогла підтримати високий темп, а 21-літня німкеня зробила все, щоб наздогнати українку, скоротивши відставання до шести секунд. Але й Валентина зробила все, щоб одержати другу в кар’єрі особисту перемогу й перше «золото» на чемпіонаті світу!
Несподіваною вийшла розв’язка в боротьбі за «бронзу». Італійка Карін Обергофер і лідер загального заліку Дар’я Домрачева з Білорусі обійшли Соукалову, але сенсаційно білоруска не змогла на фініші поборотися з італійкою і віддала їй бронзову нагороду.
Нагадаємо, що в перших особистих перегонах на цьому чемпіонаті світу Валентина Семеренко завоювала «бронзу», ставши третьою в спринті.
Отже, «золото» і «бронза» — блискуче досягнення олімпійської чемпіонки з України!
Хороші показники у нашої чемпіонки і в загальному заліку в Кубку світу.
Станом на 15 березня (перша п’ятірка):
1. Дар’я Домрачева (Білорусь) — 957; 2. Кайса Мякяряйнен (Фінляндія) — 936; 3. Валентина Семеренко (Україна) — 766; 4. Вероніка Віткова (Чехія) — 714; 5. Франциска Гільдебранд (Німеччина) — 691.

Фото з сайту чемпіонату.