Шевченків заклик сьогодні актуальний, як ніколи. Погляньте: руйнуються будинки, лікарні, школи. Без даху над головою, без освіти, без належної медичної допомоги залишаються тисячі дорослих і дітей. Нищаться комунікації. Обриваються зв’язки між регіонами країни, між родинами... Гине, калічиться золотий генофонд України — молоді, працездатні громадяни.
Чому гримлять вибухи після проголошення перемир’я? Чи не через те, що мешканці Донеччини та Луганщини більше довіряють місцевим політикам, які не сприйняли євровибір України і продовжують сіяти ворожнечу між Заходом і Сходом. Переконаний, неправильно чинять ті, хто намагається розділити громадян однієї держави на українців і росіян, на хохлів та москалів. Не розділяю подібних поглядів! Засуджую їх!
Чи є вихід з цієї ситуації? Особисто я переконаний: варто надати перевагу просвіті. Треба донести до ошуканих мешканців східних областей думку про те, що не вороги ми, а брати. Допомогти позбутися українофобії, зняти полуду з очей і повернути блудних синів і дочок до сім’ї великої, сім’ї вольної, нової. 

Нововолинськ
Волинської області.