За підсумками минулого року на Вінниччині реалізували 43 інвестиційні проекти на загальну суму понад один мільярд гривень, що дало можливість створити 1200 нових робочих місць.
За словами директора департаменту економічного розвитку Вінницької облдержадміністрації Олександра Якубика, найбільше інвестицій залучено у розвиток харчової промисловості — на загальну суму 720 мільйонів гривень. На модернізацію виробництва АПК витрачено 110 мільйонів. Шість проектів стосуються упровадження відновлювальної та альтернативної енергетики. На перспективну справу інвестори надали регіону 40 мільйонів гривень. Про те, що інвестиції працюють, свідчить зростання у нинішньому році промислового і сільськогосподарського виробництва.
Як стверджує керівник області Валерій Коровій, загалом на Вінниччині реалізується у промисловості та суміжних галузях 70 довгострокових проектів сумарною вартістю 21 мільярд гривень.
«Після їх втілення в життя на теренах краю буде створено додатково 4,7 тисячі нових робочих місць», — наголошує Валерій Коровій.
Важливо, що серед тих, хто вкладає кошти, немало вітчизняних інвесторів.